Mimarlardan, 'İklim Değişikliği için Harekete Geç' kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Mimarlardan, İklim Değişikliği için Harekete Geç kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 13:55

Mimarlardan, 'İklim Değişikliği için Harekete Geç' kampanyası

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MİMARLAR Odası Mersin Şube Başkanı Ömer Sakar, iklim değişikliğine yol açan kentleşme politikaları yürütüldüğünü, bundan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Ömer Sakar, Dünya Mimarlık Günü'nün bu yıl, 'İklim Değişikliği için Harekete Geç' teması ile Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) üyesi ülkelerde bir milyondan fazla mimar tarafından kutlanacağını söyledi. Sakar, Mimarlar Odası'nın bu çerçevede, tüm birimleri ve 50 bini aşkın üyesi ile çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğini belirterek, "Tüm dünyada uygarlığın geleceği, iklim değişikliği, çevre sorunları, savaş ve çatışma, sömürü, açlık, yoksulluk, eşitsizlik ve ayrımcılık gibi nedenlerle tehdit altındadır. Buna karşın ülkeler gerekli tedbirleri almamakta yükümlülüklerini yerine getirmemektedirler" diye konuştu.
Dünyada yaşanan değişime ancak Türkiye'nin sahip olduğu doğal, çevresel kaynakların korunması ve uzun vadeli cevre politikaları oluşturulması yoluyla karşı koyulabileceğini söyleyen Sakar şöyle konuştu:
"Çevre karşıtı yatırım ve plan kararlarının ivedilikle durdurulması; bilimsel şehircilik ilkelerine ve planlama süreçlerine bağlı kararların hayata geçirilmesi zorunludur. Oda olarak sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkının korunması konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere mesleki deneyim, birikim ve bilgimizi iklim değişikliklerine neden olan koşulları değiştirmek üzere dönüşüm baskısı altındaki kentlerimiz için kullanmaya kararlı olduğumuzu vurguluyoruz. Dünyamız, bölgemiz, ülkemiz, kentlerimiz ve yaşama hakkımızın tehdit altında olduğu bu zorlu dönemde meslektaşlarımızın ve toplumumuzun Dünya Mimarlık Günü'nü kutluyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!