Mersin'in sanal tanıtımına ABD'den ödül

Güncelleme Tarihi:

Mersinin sanal tanıtımına ABDden ödül
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 12:30

Mersin'in sanal tanıtımına ABD'den ödül

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) işbirliğinde uygulanan Tekno Mersin Projesi 'VR Mersin' dünya çapında 2 ödüle layık görüldü.
Mersin’in internet ortamında sanal tur yöntemi ile tanıtıldığı proje kapsamında kentin 272 noktasında hava, kara, gece ve gündüz çekimleri yer alıyor. Ayrıca hazırlanan Mersin Tanıtım Filmi de 2016 Eylül'ünde dünya çapında en iyi 'TravelByDrone.com videosu' seçildi. Projenin resmi web sitesi olan 'vr.mersin.bel.tr' de ABD’de 'Mobil Sayfa ve Aplikasyon Seyahat Dalı' ve 'Online Videolar Seyahat Dalı' kategorilerinde dünya ikincisi oldu.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mustafa Berat Yerman ile Kent Bilgi Bankası Şube Müdürü Eylem Eren kazanılan ödülleri Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a verdi.
2 BİN 100 FOTOĞRAF
2 b VR Mersin için çekilen yaklaşık 2 bin 100 adet fotoğrafın 200’ü gece-gündüz, 300’ü hava, bin 600’ü de iç ve dış çekimlerden oluşuyor. Kullanıcılar, oluşturulan web sitesi üzerinden, Mersin sınırlarındaki 272 noktayı büyük bir açık hava müzesi gibi, 360 derece sanal tur yöntemi ile izleyebiliyor. Sistem Türkçe, İngilizce, Almanca ve Arapça olmak üzere 4 farklı dil seçeneği ile hizmet veriyor.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!