Mersin'deki davullu zurnalı cenaze töreni

Güncelleme Tarihi:

Mersindeki davullu zurnalı cenaze töreni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 10:22

- Üniversite öğrencisi Mehmet Deniz Sınar'a otomobille çarparak ölümüne yol açtığı iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki sürücünün yargılanmasına devam edildi

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mersin'de üniversite öğrencisi Mehmet Deniz Sınar'a otomobille çarparak ölümüne yol açtığı iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki sürücünün yargılanmasına devam edildi.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, kazadan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mehmet Deniz Sınar'ın yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu. Sanık D.A. da İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

D.A. savunmasında, kazadan dolayı pişman olduğunu belirterek, tahliyesini istedi.

Tanık olarak dinlenen sanığın ağabeyi Mahmut A. ise kardeşine kazaya karışan arabanın anahtarlarını kına töreni sırasında araçtan malzeme alması için verdiğini ancak anahtarı almayı unuttuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kardeşinin kına yerinden araçla ayrıldığından haberinin olmadığını savunan Mahmut A, kazadan sonra olay yerine gittiğinde, kardeşinin yerine başka birini şoför olarak göstermeye çalıştığı iddialarını ise kabul etmedi.

Tanığın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık D.A'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos 2014'te arkadaşlarıyla yürüyen Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mehmet Deniz Sınar'a, yolun karşısına geçtiği sırada 16 yaşındaki D.A'nın kullandığı KKTC plakalı otomobil çarpmış, hastaneye kaldırılan Sınar 18 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Ailesi de mürüvvetini göremedikleri için oğullarına davullu zurnalı cenaze töreni düzenlemişti. Gencin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan D.A. ise İzmir'de polise teslim olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!