Mersin'de 'yılın hekimleri'ne ödül

Güncelleme Tarihi:

Mersinde yılın hekimlerine ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 17:28

Mersin'de 'yılın hekimleri'ne ödül

Haberin Devamı

MERSİN'de 'Yılın Hekimi' seçilen doktorlara ödülleri verildi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen 'Yılın Hekimi ve Teşekkür Belgelerinin Dağıtım Töreni'ne Vali Özdemir Çakacak da katıldı. Törende konuşan Vali Çakacak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı ve sağlık alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Yeni sağlık yatırımlarıyla Mersin'in yakın zamanda 'tam bir sağlık üssü' haline geleceğini belirten Çakacak, şöyle devam etti:
"Bu yaz bin 250 yataklı Åžehir Hastanesi hizmete açılacak. Aynı ÅŸekilde ilçelerimizde yapımı devam eden saÄŸlık kuruluÅŸlarımız ve hastanelerimiz de tamamlandığında Mersin olarak sadece bulunduÄŸumuz bölgeye ve ülke geneline deÄŸil, yurt dışına da saÄŸlık hizmeti vererek saÄŸlık turizminde de son derece iddialı duruma geleceÄŸimize olan inancımız tamdır."Â
Halk Sağlığı Müdürü Dr.Aytekin Kemik ise sağlık hizmetlerinin sabır, özveri ve ciddi anlamda fedakarlık gerektirdiğini kaydetti. Sağlık alanında yaşanan gelişmelerde tüm sağlık çalışanlarının katkısının büyük olduğuna işaret eden Kemik, "Ödül ve teşekkür belgesi almaya hak kazanan hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına başarılı çalışmalarının devamını dilerim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından 'Yılın Hekimi' seçilen Dr.Ali İnal, Dr. Gani Bulut ve Dr.Güllüzar Özer, ödüllerini Vali Çakacak'tan aldı. Ayrıca Uzm.Dr.Mustafa Uğuz, Uzm.Dr.Mahmut Yılmaz, Dr.Senay Demiroğlu, Uzm.Dr.İdris Etkar, Uzm.Dr.Fatma Doğan, Dr.Didem Yenmez ve Uzm.Dr.İlknur Kılıç'a teşekkür belgeleri, diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Törene ayrıca; Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yılmaz Şahin, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Memnune Çamsarı, hekimler ve çok sayıda sağlık personel katıldı.

Ä°brahim MAÅžE / MERSÄ°N, (DHA)
Ä°M(AÅž/EÅž)(24.05.2016)(FOTOÄžRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!