Mersin’de vatandaşa 25 bin kap aşure

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de vatandaşa 25 bin kap aşure
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2024 11:03

Mersin’de vatandaşa 25 bin kap aşure

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayında vatandaşlara aşure ikramında bulundu. 25 bin kap aşure bolluk ve bereket temennisiyle kentin 13 ilçesinde 13 farklı noktada Mersinlilere dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde Aşhane’de özenle hazırlanan birlik ve beraberliğin simgesi aşureler, Büyükşehir’in mobil araçları ile kentin farklı noktalarında vatandaşlarla buluşturuldu. Ağzı tatlanan ve dualarla aşure tatlısını yiyen vatandaşlar her yıl yapılan dağıtımlardan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, aşure yapım aşamasında Büyükşehir’in Aşhanesi’ni ziyaret etti. Kaynayan aşure kazanının başında iyi dileklerde bulunan Başkan Seçer, “Kazanlarımız birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma, bolluk ve bereket için kaynıyor. 25 bin vatandaşımız için aşurelerimizi hazırlıyoruz. 13 ilçemizde vatandaşlarımıza eş zamanlı olarak ikram edeceğiz. Tuttuğunuz oruçlar hak katında kabul olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız daim olsun” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, keramet, bolluk ve bereketi işaret eden Muharrem ayının 7 Temmuz itibarıyla başladığını ifade ederek, “Bizler de Mersin Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak önceden yapmış olduğumuz hazırlıklar neticesinde Aşhanemizde aşuremizi kaynattık. Bugün de bu mübarek gün için Mersin’in 13 ilçesinde 13 farklı noktada eş zamanlı olarak 25 bin kap aşureyi vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Muharrem Ayı’nın mübarek olmasını diliyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin hem hayır hem de yardım yaptığını belirten vatandaşlardan Hatice Koç, “Muharrem Ayımız mübarek olsun. Bir hayırdır. Değerlerimize değer kattığı için belediyemize teşekkür ederiz. Aşure yapmak maliyetli. Hem hayır hem de yardım oluyor. Allah razı olsun belediyemizden” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!