Mersin'de okul güvenliği masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde okul güvenliği masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2017 12:36

Mersin'de okul güvenliği masaya yatırıldı

Haberin Devamı

MERSİN’de 18 Eylül'de başlayacak 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesi okul güvenliği toplantısı düzenlendi.
Vali Ali İhsan Su başkanlığındaki toplantıya; İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in yanı sıra ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarından yetkililer katıldı.
Vali Su, yeni eğitim döneminin daha güvenli, huzurlu ve başarılı geçmesi için alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu belirleyerek, bunların koordinasyon içerisinde alınmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Okul servis araçları ile sürücüleri üzerinde yoğun ve sürekli denetimler yapılacağını ifade eden Vali Su, okul çevrelerinde uyuşturucu madde satışının önlenmesi için mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti. Su "Kamu kurumları, güvenlik güçleri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, idareciler ve veliler olarak hep birlikte hareket ederek, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın başarılı ve huzur içerisinde bir eğitim ve öğretim yılı geçirmesi için çalışacağız" dedi.
İl bazında gerçekleştirilen güvenlik toplantısının, ilçe bazında da tüm kaymakamlıklarda gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Su, "2017-2018 eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Daha sonra, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün güvenli servis taşımacılığı, gün ışığından daha fazla yararlanma, Güvenli Okul Güvenli Eğitim (GOGEM) Projesi, okullardaki güvenlik kamera sistemleri ile bu sistemlerin Kent Güvenliği Yönetim Bilgi Sistemi (KGYS) ile entegrasyonunun sağlanması gibi konular ele alındı. 

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!