Mersin’de Hz. Mevlana anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de Hz. Mevlana anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2017 15:14

Mersin’de Hz. Mevlana anıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Mevlana Kültür ve Sanat Derneği tarafından Hz. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin vuslata erişinin 744’ncü yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Milletvekili Baki Şimşek, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Aydıncık Kaymakamı Mehmet Erhan Türker, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Hz. Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanvekili Esin Çelebi Bayru, Uluslararası Mevlana Vakfı Konya Şube Başkanı ve Postnişin Nadir Karnıbüyükler, Mevlana Kültür ve Sanat Derneği Onursal Başkanı Ahmet Coşar ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte söz alan Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanvekili Esin Çelebi Bayru, Mevlana’nın hayatından, Mevlevihanelerin işlevlerinden, Mevlevilik’ten ve Mevlevilik’te önemli bir sembol olan semadan söz etti.
Etkinlikte, Mevlânâ Kültür ve Sanat Derneği Tasavvuf Mûsıkîsi Korosu tarafından, genel sanat yönetmenliğini Cavit Özkeleş’in yaptığı Tasavvuf Musikisi konseri ile dinleyiciler mest olurken, konserde Neva İlahiler seslendirildi. Son olarak, salonu dolduran binlerce Mersinli tarafından Acemaşiran Mevlevi Ayin-i Şerif-i'nin icra edildiği Sema Töreni de  ilgiyle ve huşu içerisinde izlendi.
Etkinlik sonunda Başkan Kocamaz, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanvekili Bayru, Mevlana Kültür ve Sanat Derneği Onursal Coşar ve Tasavvuf Musikisi Koro Şefi Cavit Özkeleş’e günün anısana çiçek ve plaket hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!