Mersin'de 1/5 binlik planın ilk etabı onaylandı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde 1/5 binlik planın ilk etabı onaylandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 10:38

Mersin'de 1/5 binlik planın ilk etabı onaylandı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda görüşülen 1/5 binlik Nazım İmar Planı'nın 1'inci etabı oy birliği ile onaylandı.
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başkanlığındaki toplantıda 6 madde masaya yatırıldı. İtirazlar üzerine değişiklik yapılan planla ilgili konuşan Başkan Kocamaz, "Kentin menfaati doğrultusunda planda düzeltebildiklerimizi düzeltiyoruz. İlk halinin arkasında durabilseydik daha verimli bir plan olacaktı. Şimdi bazı yerlerde planı eski haline götürdüğümüz için beklediğimiz gibi olmayacak ama benim gönlümden geçen, bu planın oy birliği ile geçmesi. Biz toplumu temsil ediyoruz. Kişiye özel plan olmadan bu planın geçmesi lazım. Parsel bazında itiraz varsa, bu hiç birimizin içine sinmez. Kimse töhmet altında kalmadan bu planın geçmesi en doğrusu" dedi.
AKARYAKIT İSTASYONUNA GEÇİT YOK
3 meclis üyesinin bazı parselleri akaryakıt istasyonu olarak işaretlenmek istemelerine de karşı çıkan Başkan Kocamaz, akaryakıt istasyonlarının meclisi şaibe altında bırakacağını vurgulayarak, "Tarsus'ta 20 yıl görev yaptım. Toplamda 4 tane petrol istasyonuna izin verdim. Bunun 2 tanesi belediyenindi. Diğer ikisi de stratejik amaçla verilmiş yerler. Petrol istasyonu olması için verilen bu yerler, belediyeyi de meclisi de şaibe altında bırakıyor. Şu anda zannediyorum bununla ilgili bize birkaç müracaat var. Ben bunların hepsine bu fikrimi söyledim. Biz şimdi bunlara izin verirsek hepsine vermemiz lazım" diye konuştu.
Konuşmanın ardından daha önceki oturumlarda yapılan itirazlar sonucu üzerinde değişiklik yapılan Namız İmar Planı'nın merkez ilçeleri kapsayan birinci etabı oy birliğiyle kabul edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!