Mersin Valisi Çakacak'tan Turizm haftası mesajı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Valisi Çakacaktan Turizm haftası mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 17:45

Mersin Valisi Çakacak'tan Turizm haftası mesajı

Haberin Devamı


MERSİN Valisi Özdemir Çakacak, 'Turizm Haftası'nı kutladı.
Turizmin, yeni yerler ve doğal güzellikleri görmek için yapılan bir seyahat olmanın ötesinde olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, kültürler arası etkileşim ve ilişkileri en üst düzeyde yaşatan turizmin farklı kültürleri çeşitli topraklarda buluşturan bir güç haline geldiğini söyledi.
Turizmin evrensel barışa büyük katkı sağladığını belirten Çakacak, "Turizm aynı zamanda ülkeler ve toplumlar için yeni ve büyük bir gelir kaynağı da oluşturmaktadır. Tüketicinin değişen profiline bağlı olarak oluşan pazarlarda yeni taleplere karşılık verebilecek potansiyele sahip Türk turizmi, gerçekleştirilen atılımlarla dünya turizmi içerisindeki payını ve önemini gün geçtikçe arttırmaktadır. Valiliğimizce kentin tüm dinamikleri ile birlikte, muhteşem doğal zenginliğe, yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşan tarihi ve kültürel bir mirasa sahip Mersin'in sahip olduğu zenginlikleri ekonomik değere dönüştürerek dünya çapında bir turizm markası yapmak amacıyla doğaya ve çevreye duyarlı bir anlayışla sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uyguluyoruz" dedi.
Hükumet, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri tarafından kentin turizm gelir pastasından daha fazla pay almasını sağlayacak yatırımların hayata geçirildiğini kaydeden Çakacak, "Gerek ilimizde düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinlikler ile gerekse de ülkemizde ve dünyada yapılan fuar ve organizasyonlar ile Mersin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Zengin kültürel varlıkları, eşsiz doğası, köklü geçmişe sahip kültür ve sanat yapısı ile turizmin her çeşidine imkan sağlayan ülkemizde ve adeta bir yeryüzü cenneti olan Mersin'de, turizm bilincini geliştirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası'nın turizm alanında edindiğimiz yerin sağlamlaştırılmasına ve daha ileriye götürülmesine katkı sağlamasını diliyorum" diye konuştu

MERSİN / DHA
İM( )(14.04.2016, FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!