Mersin Valisi: Biri çıkıp 'Sıkıyönetim komutanıyım' dedi, dinlemedik

Güncelleme Tarihi:

Mersin Valisi: Biri çıkıp Sıkıyönetim komutanıyım dedi, dinlemedik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 14:09

Mersin Valisi: Biri çıkıp 'Sıkıyönetim komutanıyım' dedi, dinlemedik

Haberin Devamı

MERSİN Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye'nin daha önce darbeler konusunda çeşitli badireler atlattığını belirterek "Ancak bu darbe girişiminde maalesef şimdiye kadar hiç görmediklerimizi gördük" dedi, o gece yaşananları da anlattı..
Vali Çakacak, kamu kurumlarının yöneticileri ile yaptığı toplantıda darbe girişimi ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kamu kurumlarının yöneticilerine seslenen Çakacak, şöyle konuştu:
"Devleti, milleti ve milletin iradesini korumak isteyen masum insanlara, acımasızca ve insanlık dışı bir şekilde hunharca ateş edildi, insanlarımız şehit edildi ve yaralandı. Bu tamamen Türk Devletine, Hükümetine ve demokrasiye yapılmış bir kalkışma idi. Eğer başarılı olsalardı ülkemizin durumunu tahayyül etmek bile mümkün olamazdı ama çok şükür ki başarılı olamadılar."
MERSİN'DE NE OLDU?
Darbe girişimi sırasında Mersin'de yaşananlar hakkında bilgi veren Vali Çakacak, şunları kaydetti: "Malumunuz kendini Sıkıyönetim Bölge Komutanı olarak ilan eden bir kişi tarafından Mersin’de, şahsım ve kaymakamlarımızın gözaltına alınması için bir takım talimatlar verildi. O kişiyi komutan olarak adlandırmak istemiyorum, çünkü komutanlık şerefli ve yüce bir makamdır. Başından beri olaya hakim olduğumuz için, güvenlik birimlerimiz, bu kanunsuz emri dinlemedi ve ‘Sayın Valim emrinizdeyiz' beyanında bulundu. İlk andan itibaren benim koordinemde; Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik teşkilatlarımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve Adalet Komisyon Başkanımız ile sürekli iletişim halinde bulunarak, güvenlik güçlerimizle birlikte yapılması gerekenler yapıldı. Cumhuriyet Başsavcımız tarafından, ilgili kişiler hakkında 'Anayasal düzeni bozmak ve darbeye teşebbüs' suçlamalarıyla gözaltı kararı alınarak, kimsenin burnu dahi kanamadan o kişiler adalete teslim edildi. Bu darbe girişiminde bulunanlar Yüce Türk Adaleti önünde hesap verecektir."
'TEMİZLENMESİ GEREKİYOR'
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, önümüzdeki dönemde yapılması gerekenlerle ilgili de şunları söyledi: "Darbe girişimine kalkışanlar kadar fiiliyatta görev almayan, kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan örgüt müzahiri ve yandaşı olan birçok insan var. Bunların da bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Bu noktada tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız kendi iç muhasebesini yapacak, kurumlarda bulunan örgüt yandaşı personel hakkında gerekli idari ve adli soruşturmalar yapılacaktır."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!