IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 15:53
MERSİN TEKNOPARK KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE İTALYA, ESTONYA, YUNANİSTAN, LİTVANYA VE PORTEKİZ ORTAKLIĞINDA YÜRÜTÜLEN ‘AVRUPA’DA İŞ BAŞINDA EĞİTİM MODELLERİ VE EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROJESİ’NİN EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROGRAMI İTALYA’DA YAPILDI.
Mersin Teknopark koordinatörlüğünde İtalya, Estonya, Yunanistan, Litvanya ve Portekiz ortaklığında yürütülen ‘Avrupa’da İş Başında Eğitim Modelleri ve Eğiticilerin Eğitimi Projesi’nin Eğiticilerin Eğitimi Programı İtalya’da yapıldı.
Polo Navacchio S.p.A.’nın organizatörlüğünde 22-27 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitime, Türkiye’den Mersin Teknopark koordinatörlüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve bilişim teknolojisi şirketlerinin temsilcileri ile Yunanistan, Litvanya, İtalya, Portekiz ve Estonya’dan teknopark yetkilileri katıldı.
Eğitim programının ilk günü Polo Navacchio S.p.A Genel Müdürü Elizabetta Epifori’nin açılış konuşmasının ardından, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, Avrupa’da İş Başında Eğitim Modelleri ve Eğiticilerin Eğitimi Projesi hakkında katılımcıları bilgi verdi. Programın sonraki oturumlarında MEÜ Rektör Yardımcısı İsmail Yağcı ve MEÜ akademisyenlerinden Nasır Can Kırık ile Litvanya, Portekiz, Yunanistan ve Estonya temsilcileri tarafından partner ülkelerde uygulanan ulusal staj programları hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Program sonrasında Polo Navacchio Bilim ve Teknoloji Parkı’nda yer alan firmaları işbirliği yapmak üzere ziyaret eden proje ortakları, Ar-Ge projeleri hakkında görüşmelerde bulundu. Firma ziyaretleri esnasında bir araya gelen firma yöneticileri fikir ve deneyim paylaşımında bulunarak, yapılabilecek uluslararası işbirlikleri ve ülkeler arası teknoloji transferi konusunda görüşmeler yaptı.
Programın ikinci gününde Floransa’da bulunan Giovanisi Toscana Staj Ofisi ile Pisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden katılımcılar, üçüncü gün ise Pisa Üniversitesi ve Estonya Tartu Üniversitesi’nde uygulanan staj programları hakkında bilgiler alarak, İş Başında Eğitim Modeli Çalıştayı’na katıldılar. “Stajyer ve Kurum Arasında Sağlıklı ve Etkili İletişim” başlığıyla katılımcılar arasında karma gruplar oluşturularak atölye çalışmalarının da yapıldığı programın dördüncü gününde de katılımcılar Pisa Üniversitesi’ni ziyaret ettiler. Grup çalışmalarının gerçekleştirildiği programın son gününde ise uzmanlığa dayalı staj müfredatı geliştirme çalıştayı ve katılımcılar arasında eğitim programın değerlendirilmesi yapıldı.
Eğitimlerin ardından kapanış konuşması yapan Mersin Teknopark Genel Müdürü Durmaz, gerçekleşen eğitim programının proje ortağı olan ülkeler arasında staj ve öğrenci değişim programına zemin teşkil ettiğini belirtti. Daha sonra eğitime katılanlara sertifika verildi.