Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün Hedefi 650 Bin Metreküp Dikili Damga

Güncelleme Tarihi:

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün Hedefi 650 Bin Metreküp Dikili Damga
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 11:50

MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, KERESTECİLERİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI. ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ ABİT BACA, 2016 HEDEFLERİNİN 650 BİN METREKÜP DİKİLİ DAMGA OLDUĞUNU, ANCAK 700 BİN METREKÜP İÇİN ÇALIŞACAKLARINI SÖYLEDİ.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, kerestecilerin sorunlarını masaya yatırdı. Orman Bölge Müdürü Abit Baca, 2016 hedeflerinin 650 bin metreküp dikili damga olduğunu, ancak 700 bin metreküp için çalışacaklarını söyledi.
Orman Bölge Müdürlüğü, odun ürünleri alan tüccarlarla istişare toplantısı düzenledi. Kerestecilerin sorunlarının ele alındığı toplantıya Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ev sahipliği yaparken, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Ciğer, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Akın, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Çelebi Yıldız ve 8 orman işletme müdürlüğünden orman emvali alan tüccarlar toplantıda bir araya geldi.
Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bölge müdürü Baca, tüccarların, Orman Genel Müdürlüğü’nün hedef ve politikaları çerçevesinde her zaman öncelikleri olduğunu belirtti. Tüccarlara bereketli ve kazançlı bir yıl dileyen Baca, 2015 yılı için 600 bin metreküp dikili damga ile hedeflerine ulaştıklarını kaydetti. Baca, “2016 için hedefimiz asgari 650 bin metreküp dikili damga ama biz 700 bin metreküp için çalışacağız. Yönetmelikle ilgili yapılan değişikliklerden haberi olmayan tüccarlarımızı bilgilendirip, en fazla satışları gerçekleştirdiğimiz tüccarlarımıza ödüllerini vererek sektörde yaşanan sıkıntıları karşılıklı değerlendireceğiz” dedi.
Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ciğer ise meslektaşlarının çabalarının ödüllendirilmesinin takdire şayan bir davranış olduğunu dile getirerek, Baca’yı kutladı. Bölge Müdürlüğünü, sıkıntılarını paylaşabilecekleri bir arena gibi düşündüklerini belirten Ciğer, “Hep birlikte bu geminin içindeyiz ve gemiye su aldırma niyetinde değiliz. Gemi batarsa hepimiz batarız. Birçok sektör en az lise mezunu istihdam ederken, bizler sosyal sorumluluklarımızı yerine getiren firmalar olarak okuma-yazma bilmeyen orman köylülerimizi istihdam ettiğimiz gibi onlara okuma-yazma öğretiyoruz. Orman köylülerimiz yaşlandı, genç nesil için sektörü cazip hale getirmeye çalışırken karşımıza engeller çıkıyor. Mesleğe yanaşmıyorlar. Mesleği devam ettirebilmenin yolu birbirimize destek olmaktan geçer. Orman bölge müdürlükleri ve sektör birbirinin tamamlayıcısı olmalı. Bölge müdürümüz sağ olsunlar, sorunlarımıza duyarsız olmadığını biliyoruz. Kerestecilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
İstişare toplantısının ardından Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde en fazla satış yaptıran firma temsilcilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!