IHA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 11:44
PROJE TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞAN MERSİN ESOB BAŞKANI TALAT DİNÇER, ESNAFIN DAHA GÜÇLÜ BİR YAPIYA KAVUŞMASINI AMAÇLADIKLARINI SÖYLEDİ.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun yararlanıcısı olduğu ’Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi’nin Mersin ayağının, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından yürütüleceği bildirildi.
TESK ve bağlı kuruluşlarının eğitim ve danışmanlık merkezlerinin hizmet kapasitelerini arttırarak KOBİ işveren ve çalışanlarına mesleki beceriler edindirmek yoluyla yeterliliklerini arttırmak ve bu suretle esnaf ve sanatkarların uyum yeteneğini arttırmayı hedefleyen projenin eğitim ihalesini alan konsorsiyum yetkililerince, oda başkanları, genel sekreterler, proje paydaşları ile esnaf sanatkarlara yönelik bilgilendirme ve eğitim ihtiyaç analizi tespit çalışmaları gerçekleştirildi.
Oda başkanlarına yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, konsorsiyum yetkilileri Alman proje yürütücüsü, Kapasite Geliştirme ve Uyumluluk Uzmanı Liesl Münch, Makedonyalı Eğitim Uzmanı Jove Jankusski, proje çevirmeni Nil Tanık ile il genelinde kurulu meslek odası başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan Dinçer, AB’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA) 4. Bileşeni olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-OP) kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek projenin Mersin ile birlikte Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Ordu ve Şanlıurfa illerinde de gerçekleştirileceğini, proje süresinin 23 ay, bütçesinin ise yaklaşık 7 milyon Euro olduğunu söyledi.
Söz konusu projeyle 8 ilde toplam 23 bin 500 esnaf ve sanatkara ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Dinçer, “Sürdürülebilir ekonomik büyüme için insan kaynağına daha çok yatırım yaparak esnaf ve sanatkarın uyum yeteneğini arttırmayı amaçlayan proje ile esnaf ve sanatkarların hizmet aldığı eğitim ve danışmanlık merkezleri aracılığı ile insan kaynaklarının desteklenmesi ve iş hayatında, istihdamda yarattıkları kapasitenin arttırılmasına yönelik bir model kurulması hedeflenmektedir. Bu yeni modelimiz ülkemizin ekonomik gücünün önemli bölümünü oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın başta ekonomik krizler ve küreselleşme karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak, gerek AB süreci ve gerek gelişen dünyaya uyum yeteneklerini artıracaktır. Esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının üyelerine sundukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesini ve ihtiyaç odaklı olmasını sağlamayı da ilke edinen projenin, herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra konsorsiyum yetkilileri Alman proje yürütücüsü, Kapasite Geliştirme ve Uyumluluk Uzmanı Liesl Münch, Makedonyalı Eğitim Uzmanı Jove Jankusski, proje çevirmeni Nil Tanık, oda başkanlarına projeyle ilgili bilgilendirmede bulundular. Proje yürütücüleri aynı amaç doğrultusunda kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşan paydaşlar, genel sekreterler ve esnaf sanatkarlara yönelik bilgilendirmede toplantısı gerçekleştirdiler.