Mersin’de Turizm Haftası Kutlamaları Konser Ve Defileyle Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de Turizm Haftası Kutlamaları Konser Ve Defileyle Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 12:34

Mersin’de bu yıl 39.’su düzenlenecek Turizm Haftası kutlamaları, Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin (MDOB) Şan Konseri, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün defile ve el sanatları sergisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin halk oyunları gösterisi ile başlayacak.
Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak 39. Turizm Haftası kapsamında, bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. ‘4 Mevsim Turizm, 4 Mevsim Mersin’ sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikler yarın Marehan Convention Center’de düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak.
Turizm Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak, Mersin’in turizm zenginliğine dikkat çekildi. Yılda 300 günden fazla güneş ve sıcak iklim şartlarına sahip, 326 kilometrelik sahili olan Mersin’in yaklaşık 108 kilometrisenin doğal plajlardan oluştuğuna işaret edilen açıklamada, “10 bin yıllık tarihi geçmişi ile Luvilerden başlamak üzere Hititler, Asurlar, Fenikeliler, Makedonya Krallığı, Roma, Bizans, Arap, Haçlılar, Selçuklular ve Osmanlılara ait medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yerleşim yeri olması, ilimize turizm açısından çok önemli avantajlar sağlamaktadır” denildi.
Turizm denilince sadece deniz turizminin akla gelmesinin yanlış bir düşünce olduğu vurgulanan açıklamada, Mersin ve bölgesinin zengin turizm potansiyeline sahip olduğu kaydedildi. Mersin’de kültür turizmi, inanç turizmi, kış turizmi, sualtı ve su üstü turizmi, eko turizm, endemik bitki turizmi, mağara turizmi, kongre turizmi, dağ ve yayla turizmi gibi daha birçok alternatif turizm çeşidinin mevcut olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Mersin sahip olduğu bu potansiyelle ulusal ve uluslararası platformlarda bir marka haline getirilmeye çalışılmaktadır. Bu manada, ilimizde potansiyeli bulunan turizm çeşitleri üzerinde projeler üretilmekte ve bunların realize edilmesine gayret edilmektedir. İlimiz, Bakanlığımızın turizm politikaları gereği, turizmin 12 aya yaygınlaştırılması konusunda son derece müsait bir bölge özelliğine sahiptir. Yapılan çalışmaların meyvesini en kısa zamanda alabilmek için var gücümüzle çalışmaktayız.”
Mersin’in turizm potansiyelinin değerlendirilerek sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmesinin sağlanması paralelinde, yörenin “turizmde öncelikli” yöre haline getirilmesi için turizm yatırımlarının bölgeye yönlendirilmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, “İşte turizm bilincinin önemi de burada yatmaktadır. Dünyada en hızlı gelişen sektörlerden biri olan turizm konusunda toplumun bilgilendirilmesi ve hızlı gelişmeye uyum sağlaması gerekmektedir. Bu bağlamda, her yıl olduğu gibi bu yıl da 15-22 Nisan 2015 tarihleri arasında ‘Turizm Haftası’ 39. kez çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır” ifadelerine yer verildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Turizm Haftası açılış töreni, 15 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 15:00’te Tevfik Sırrı Gür Stadyumu karşısındaki Marehan Convention Center’de gerçekleştirilecek. Açılış öncesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı bir gösteri sunacak. Açılışta ise MDOB Şan Konseri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin halk oyunları gösterisi, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün defilesi ile El Sanatları Sergisi yer alacak. Ayrıca, hafta boyunca konferanslar, konserler, yamaç paraşütü gösterisi ve Tarsus ilçesine turizm gezisi gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!