Mersin Çocuk Üniversitesi Ve Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Protokolleri İmzalandı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Çocuk Üniversitesi Ve Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Protokolleri İmzalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 09:55

TÜRKİYE GENELİNDE YAYGINLAŞMASI ÖNGÖRÜLEN VE TÜRKİYE ÇOCUK ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU TARAFINDAN ÖRNEK BİR MODEL OLARAK KABUL EDİLEN MERSİN ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ İLE TÜRKİYE’DE İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYAN MERSİN ORYANTİRİNG TARİH SAFARİSİ LİGİ PROJELERİNİN İMZALARI ATILDI.

Türkiye genelinde yaygınlaşması öngörülen ve Türkiye Çocuk Üniversiteleri Platformu tarafından örnek bir model olarak kabul edilen Mersin Çocuk Üniversitesi ile Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projelerinin imzaları atıldı.
Mersin Çocuk Üniversitesi ve Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Protokolleri imza töreni, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlük Binası’nda gerçekleştirildi. Mersin Çocuk Üniversitesi Projesi Protokolü Vali Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut tarafından imzalandı.
Türkiye’de ilk kez Mersin’de hayata geçirilecek Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Projesi Protokolü’ne ise Vali Çakacak, Başkan Kocamaz, MEÜ Rektörü Çamsarı, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ve TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman imza attı.
“MERSİN’İN LEHİNE OLABİLECEK HER PROJEDE TÜM DİNAMİKLER İLE BİRLİKTE HAREKET EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Törende bir konuşma yapan Vali Çakacak, Mersin’in yöneticileri olarak Valilik koordinesinde kentin tüm dinamikleriyle birlik ve beraberlik içinde Mersin’i daha da ileri noktalara taşıyabilme gayreti içinde olduklarını söyledi. Mersin’in lehine olabilecek her projede tüm dinamikler ile birlikte hareket edilmesini istediklerini vurgulayan Çakacak, “Çünkü el birliği güç demektir. Güç, işlerin çabuk ve hızlı yürümesi demektir. Bugün imzalayacağımız iki protokol ile Valilik, belediye, üniversite, TRT Çukurova, ODTÜ, Oryantiring Federasyonu ve MTSO işbirliğinde, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanabilmesi adına bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
‘Mersin Çocuk Üniversitesi Projesi’nin, öncelikle Mersin’de yaşayan ve 3-18 yaş arasındaki örgün yaygın eğitim kurumlarına giden, sosyal dezavantajlı gruplara yönelik gerçekleştirileceği bilgisini veren Çakacak, “Bu proje, geleceğe daha iyi hazırlanması noktasında çocukların yaparak, yaşayarak, eğlenerek, bilimsel ve eleştirel düşünme, soru sorma, yargılama ve sorun çözme gibi temel yaşam becerileri kazandırmak adına oldukça fayda sağlayacaktır. Mersin’in tüm paydaşlarının da elbirliğiyle çocukların geleceğe hazırlanmasında özgüvenlerinin gelişip, topluma daha yararlı bireyler haline gelmeleri noktasında güzel sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Oryantiring Federasyonu ile birlikte gerçekleştirilecek olan ‘Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi’ projesi ile de gençlerimizin spor yaparak öğrenmeleri sağlanırken, aynı zamanda da sporun içerisine zengin kültürel birikime sahip değerlerimizin de dahil edilmesiyle birlikte, sahip olunan tüm güzelliklerin tanıtılması amaçlanmıştır” diye konuştu.
Başkan Kocamaz ise imzalanan bu protokollerin gelecek nesillerin hak ettiği yere gelmesi, gençlerin bilgi, birikim ve çağdaş düşüncelerle donatılması bakımından oldukça önemli olduğunu ifade etti. Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin’deki tüm dinamiklerle birlikte Mersin’in eksiklerini gidermeye, Mersin’i hak ettiği yere getirmeye gayret ediyoruz. Birçok konuda girişimlerimiz oldu. Bu çalışmalarımızı Mersin’deki tüm paydaşlarla beraber yapmak bize haz veriyor, çünkü bu kent hepimizin. Özellikle bizden sonraki nesillerin bilgi, birikim ve çağdaş düşüncelerle donatılması bakımından oldukça önemli. Bu projelerin Sayın Valimizin önderliğinde ve diğer paydaşlarla işbirliği içerisinde yapılıyor olması, gelecek açısından da bizlere heyecan kaynağı oluyor” şeklinde konuştu.
Bu işbirliğinin, ODTÜ ile birlikte gerçekleştirilen ilk işbirliği olmadığını söyleyen ODTÜ Rektörü Acar da “ODTÜ deyince akla Ankara geliyor ama bir yönümüzle Mersin Üniversitesi ile uzun süredir işbirliğimiz var. Önceliğimiz bilgi üretip paylaşmak olduğundan, Çocuk Üniversitesi projesine memnuniyetle katılıyoruz” ifadelerini kullandı.
Sergilenen bu büyük işbirliği tablosunun kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getiren MEÜ Rektörü Çamsarı ise şunları söyledi: “Alışageldik eğitim dinamiklerinin dışında, öğrencilerimizin ve çocuklarımızın zamanlarını iyi değerlendirme, bilimle erken yaşlarda muhatap olma ve güzel projeler geliştirebilme açısından atılacak olan bu önemli adımda tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.”
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğl da federasyon olarak kurumlar arası koordinasyonu sağlamayı ve bölgede var olan değerleri gençlere tanıtmayı amaçladıklarını, bu sayede Mersin’in, her yıl farklı bölgelerden gelecek olan çok sayıda gence tanıtılmış olacağını söyledi.
Törende ayrıca, Mersin’de kurulması planlanan Mersin Bilim Merkezi’nin mevcut durumu ve yapılması hedeflenen çalışmalarla ilgili yol haritasının oluşturulması konusunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!