Ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan şiirlerle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan şiirlerle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 16:22

Ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan şiirlerle anıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Türk şiirinin büyük ustalarından Tarsus doğumlu şair Ümit Yaşar Oğuzcan, ölümünün 34’ncü yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinlikle anıldı.
Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe,  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz,  KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın akrabaları, şairler ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Program, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ve Oğuzcan’ın kendi sesinden okuduğu ‘Beni Unutma’ şiirinin dinletisi ile başladı.
Etkinlikte konuşan Başkan Kocamaz, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Tarsus’tan çıkarak Türk şiirine katkı sağlayan en önemli şairlerden biri olduğunu belirterek, "Burada hemşerimiz ve Türk edebiyatının en önemli kişiliklerinden Ümit Yaşar Oğuzcan’ı sizlerle birlikte andık. Eminim ki onun ruhu bugün burada aramızda dolaştı. Türk toplumunda Ümit Yaşar Oğuzcanların çoğalmasını temenni ediyorum. Böylesine güzel duygu dolu geceyi bize yaşatan şairlerimize, sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Daha nice Ümit Yaşar Oğuzcan günlerine bir ve beraber olmak üzere" dedi.
MEYAD Başkanı Aydın, şair Oğuzcan’ın hayatını, çok yönlü şair kimliği ile ölümüne kadar tüm yüreklere seslenen şiirler bıraktığını ifade ederek,  "Yöremizin güçlü şairi Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 34’ncü ölüm yıldönümünde kendisini rahmetle anıyoruz. Her yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sağ olsun bizlere destek çıkıyor ve bizleri sizlerle buluşturuyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gecede Ümit Yaşar Oğuzcan’ın akrabalarından Hikmet Oğuzcan, Baba Lütfi Oğuzcan’ın oğlu Ümit Yaşar Oğuzcan’a yazdığı ‘Baba’dan Oğula’ şiirini seslendirirken, Mehmet Sadık Oğuzcan ise şairin ‘Bildiğim Bir şarkı Var’ adlı şiirini dinleyicilerle paylaştı.
Başkan Kocamaz’ın Kültür Sanat Danışmanı Kudret Ünal ise kendisinin de çok sevdiği ‘Milyon kere Ayten’ şiirini okuyarak dinleyenlere şiir dolu bir etkinlik yaşattı.
Programda Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği eğitmenleri, şairin bestelediği, ‘Bu Kadar Yürekten Çağırma Beni', 'Biraz Kül, Biraz Duman O Benim İşte', 'İçimde Nice Uzun Yılların Özlemi Var' gibi birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Programın konuğu şairler ise Oğuzcan tarafından kaleme alınmış 'Beyaz Gül', 'Hatırlama', 'Ben Bir Eylül Sen Bir Haziran', 'Adak gibi Türk’ şiirlerini seslendirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!