Mercimekli-nohutlu makarna

Güncelleme Tarihi:

Mercimekli-nohutlu makarna
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 14:03

Mercimekli-nohutlu makarna

Haberin Devamı

MERSİN’de sağlıklı beslenme hedefine yönelik ürünler geliştiren Arbella Makarna,  ‘mercimekli ve nohutlu makarna’ üretti.
Arbella Makarna Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, dünyada yeni trendin sağlıklı ve besin değeri yüksek gıdalar olduğunu, bu gıdaların başında da bakliyatın geldiğini söyledi. 2016 yılının, Dünya Bakliyatçılar Konfederasyonu’nun (GPC) başvurusu ve Birleşmiş Milletler’in kabulü ile 'Dünya Bakliyat Yılı’ ilan edildiğini hatırlatan Arslan, 2 yıl süren Ar-Ge çalışması sonunda bakliyatla makarnayı bir araya getirdikleri bilgisini verdi.
Makarnanın, durum buğdayından üretildiği ve katkı maddesi içermediği için tamamen doğal olduğunu vurgulayan Arslan, "Makarnayı olduğundan daha sağlıklı hale getirmek üzere Ar-Ge çalışmaları yaptık, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Mercimeği ve nohudu makarna ile birleştirdik" dedi.
Bakliyatın insan sağlığını koruyan, iyileştiren, nonalerjik, bitkisel proteini en yüksek, sağlıklı olduğu kadar ekolojik ve çevreci bir ürün grubu olduğunu kaydeden Arslan, "Bakliyatla makarnayı bir araya getirerek sağlıklı yaşama katkı sunduk. Bunu yaparken de gerek görsel gerekse lezzet bakımından bilinen makarna formundan uzaklaşmadan ürün geliştirdik" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!