MEGİP Projesi’nde ilk imza Mersin’de atıldı

Güncelleme Tarihi:

MEGİP Projesi’nde ilk imza Mersin’de atıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2018 19:12

MEGİP Projesi’nde ilk imza Mersin’de atıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Türkiye İş Kurumu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP) protokolü uygulamaya geçiyor.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında MEGİP protokolü imzalandı. Törende konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İŞKUR’un kamu kurumları arasında özel sektör mantığı ile çalışan bir kurum olduğunu belirterek, "Bu anlamda, Mersin’de uyum içinde çalıştığımız ve anlamlı işler ürettiğimiz İŞKUR’u iş dünyamızın ayrılmaz bir parçası görüyoruz. İş dünyası olarak üretimi ve kentin zenginliğine katkı sağlamayı büyük bir gurur olarak görüyoruz. Özellikle, bugün imzalanacak olan MEGİP Protokolü kentimizin ve ülkemizin istihdam sorunun çözümü adına atılmış doğru bir adımdır. Geçmiş yıllarda yine paydaşlarımızla bir araya gelerek UMEM adı altında benzer bir projeyi hayata geçirdik. Bu proje ile on binlerce istihdam yaratıldı. MEGİP Protokolünün yine üst çatı kuruluşumuz olan TOBB’la imzalanmış olması, bu projeye güç verecektir" dedi.
Bu projeye daha önce denenmiş ve çok olumlu sonuçlar alınmış olan Lojistik Akademi, Dış Ticaret Koçları ve Dış Ticaret Perileri Proje ve Eğitimlerinin de entegre edilmesini öneren Ayhan Kızıltan, bölgenin lojistik ve dış ticaret bölgesi olduğunu diye getirdi. Geçmişte bu eğitimleri alan gençlerin bugün halen sektörde etkin olarak çalışmayı sürdürdüğünü ya da birer girişimci olduğunu kaydeden Kızıltan, "Bu entegrasyonla daha kapsayıcı ve nitelikli bir istihdam ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, kurumun 81 ilde 8 bin 500 personeli ile hizmet verdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Mersin’de bu yıl 26 bin istihdam hedefindeyiz. Ancak bu yeterli değil. Ben Mersin’in 30 bin istihdam gerçekleştireceğine inanıyorum. Bu rakamı rastgele değil, sahadan aldığımız verilere dayanarak söylüyorum. Nisan ve Mayıs aylarında 2 bin 52 işyerini ziyaret ettik ve yaptığımız araştırmalar sonunda işverenlerin geçen yıla oranla talebinin yüzde 30 arttığını gördük. Bize düşen ise işyerlerinin talep ettiği vasıfta insan eğitmektir."
Toplantının sonunda İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, kentteki çalışmalar hakkında bilgi verirken İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Volkan Öz, istihdam teşviklerini anlattı.
Toplantıda ayrıca İstihdam’ın En’leri Ödülleri de verildi. Buna göre en çok işe yerleştirme kategorisinde ödül sahibi TEPE Servis ve Yönetim A.Ş olurken, kadın istihdamında ödülü Eren Tarım Ürünleri, genç istihdamında Rahmanoğlu Yapı Sistemleri ve engelli istihdamında ise Yeni Mağazacılık A.Ş aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!