MDTO'da farkındalık eğitimi

Güncelleme Tarihi:

MDTOda farkındalık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 13:34

MDTO'da farkındalık eğitimi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Deniz Ticaret Odası, 'Gemi Liman Operasyonları İş Kazası Riskleri' konulu bir farkındalık eğitimi düzenledi.
Gemi İnşa Mühendisi Dr. Fatih Yılmaz tarafından verilen eğitim, interaktif bir ortamda gerçekleşti. 'Türk Gemilerinde İş Kazası Açısından En Riskli Grup: Güverte ve Makine Tayfaları' sunumunda Yılmaz, Türkiye'de deniz kazalarının yüzde 18.1'inin bireysel iş kazası niteliğinde olduğunu söyledi. Mesleki yeterlilik ve iş sağlığı güvenliği eğitimlerinin önemine değinen Yılmaz sunumunda, "Yaptığımız bilimsel çalışmalar sonucunda gördük ki, Türk bayraklı gemilerde iş kazasına maruz kalma açısından en riskli grup güverte ve makine tayfaları. İş kazası anında en fazla yapılan iki faaliyet ise yürüme, merdiven çıkma-inme, kapılardan giriş-çıkış ve makine dairesinde makine parçalarının bakım ve onarımı olduğunu görmekteyiz. Ayrıca, yaralanmaya en fazla sebep olan olaylar ise kayma, tökezleme, düşme, denetim kaybı, vücudu veya bir uzvu cismin sıkıştırması, ezmesi, batması ve kesmesidir" dedi.
Özellikle kazaların oluş biçimlerini anlatan Yılmaz, "Yaptığımız araştırmaların sonuçları Türk arama ve kurtarma sahası içerisinde ölüm, yaralanma ve kayıp ile sonuçlanan kazaların minimize edilmesinde, öncelikle alabora ve çatışma türü deniz kazalarının azaltılmasına odaklanmamız gerektiğini gösteriyor. Bununla birlikte, özellikle amatör balıkçı ve denizci eğitimleri ile yat-özel tekne-sportif ve eğlence amaçlı teknelere ve yolcu gemilerine yönelik teknik, idari denetimlerin etkinliğinin arttırılmasında da fayda var. Bireysel meslek kazaları olmak üzere önleyici ve koruyucu iş sağlığı güvenliği tedbirlerinin arttırılmasının da faydalı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!