Kurtuluş Yolunda Atatürk' projesi ile Türkiye ikincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş Yolunda Atatürk projesi ile Türkiye ikincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 10:56

Kurtuluş Yolunda Atatürk' projesi ile Türkiye ikincisi oldu

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), (DHA)- MERSİN'in Mut İlçesi'ndeki Alaçam İlkokulu, 'Kurtuluş Yolunda Atatürk' projesi ile Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2'nci Ulusal Özgün Öğretim Materyalleri Yarışması'nda ikinci oldu.
Öğretmenlerin öğretim sürecinde öğretim materyali kullanımının zenginleştirilmesi ve özgünleştirilmesi, örnek çalışmaların teşvik edilerek yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen yarışmada ikinci olan proje 2 tahta arabadan oluşuyor. Finale kalan 182 proje arasından ikinci olan, 1881MKA1938 ve 1919TC1923 plakalı tahta arabaların kullanıldığı projeyle öğrencilere uygulamalı tarih öğretiyor. Araçlara bir öğrenci biniyor ve araç bir başka öğrenci tarafından itilerek yürütülüyor. Duraklarda bekleyen öğrenciler, tabelalarda yazılan soruları aracı kullanan öğrenciye soruyor. Doğru yanıt alması halinde öğrenci yoluna devam ederek diğer bir durağa gitmeye hak kazanıyor. Soruyu yanlış yanıtlaması halinde aracı iten öğrenci direksiyona geçerek, yanlış yanıt veren öğrenci bu kez aracı itme görevini üstleniyor. Sorunun doğru yanıtını soru tabelasının arkasından okuyarak konuyu öğrenmesi sağlanıyor. 58 farklı ilden 444 proje ile yarıştıklarını ifade eden Okul Müdür Vekili İsmet Çatal, şöyle dedi:
"Proje Geliştirme Komisyonu Başkanı Aydın Bütünay, sınıf öğretmenleri Güldeniz Çatal, Çiğdem Bütünay ve okul öncesi öğretmeni Emel Ak'tan oluşan ekibin hazırladığı projeyle yarışmaya katıldık. Bu yılki çalışmamız Kurtuluş Savaşı'nı kronolojik olarak öğrencilere basit ve etkili yoldan öğretmeyi hedefliyordu. Bu çalışmayı bir köy okulunda yaparak dereceye girmemizin ayrıca anlamlı olduğunu düşünüyorum."
Proje Geliştirme Komisyonu Başkanı Bütünay ise, "Proje sayesinde başka okulların yapmış olduğu çalışmaları görme ve değerlendirme şansı bulduk. Bu yarışma sayesinde aynı zamanda burada gördüğümüz projeleri okullarımıza götürme şansımız oluyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!