Kumaş tasarım yarışmasına yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kumaş tasarım yarışmasına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 13:21

Kumaş tasarım yarışmasına yoğun ilgi

Haberin Devamı

MERSİN’de Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından 5 yıldır düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması bu yıl yoğun ilgi gördü. Türkiye’deki tekstil tasarım ve tekstil mühendisliği öğrencilerine açık yarışmaya 83 başvuru yapıldı.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği binasında yarışmanın jüri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda; Fatma Süleymanoğlu, Hande Yener, Melis Kabail, Nesrin Nur Sarıköse, Nilay Bıldırcın, Pelin Aykar, Sena Azimli, Süreyya Süleymanoğlu, Şengül Akçam ve Yasemin Öztoprak finale kaldı.
Finalistler, temmuz ayında LCW Kurumsal Akademi işbirliği ile Trend Takibi ve Analizi Eğitimi'ne katılacak, daha sonra Türkiye’nin önemli dokuma kumaş firmalarında üretime başlayacak. Arseteks, Bossa, Boyteks, BTD Tekstil, Kıvanç Tekstil, Kimteks, Kipaş, Oğuz Tekstil ve Şirikçioğlu Mensucat’ta hem üretim hem dokuma stajlarını yapacak olan finalistler ekim ayının başında Adana’da gerçekleştirilecek final gecesine kadar hazırlıklarını firmalardaki mentörleri ile tamamlayacak.
Yarışma ödülleri kapsamında finale kalan 10 öğrencinin tümü numune dokuma tezgahı, LCW Kurumsal Akademi eğitimi ve Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’nı ziyaret etme hakkı kazandı. Ekim ayındaki final gecesinde dereceye giren ilk 3 finaliste para ödülü verilecek. Yarışmanın birincisi ise Ekonomi Bakanlığı desteği ile 2 yıl yurt dışı eğitim hakkı kazanacak.
ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, yarışma ile her geçen gün daha fazla gence ulaştıklarını, hem bölgenin hem de ülkenin tasarım çehresini değiştirmek için çalıştıklarını söyledi. İnsan kaynaklarına yapılan yatırımın en önemine dikkat çeken Kıvanç, şu anda yurt dışı eğitimini tamamlayan 2 finalistin Türkiye’ye döndüğünü, ATHİB bünyesinde danışmanlık yapmak üzere kendileri ile irtibata geçtiklerini sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!