Koğuştaki intihar ağır cezalık oldu

Güncelleme Tarihi:

Koğuştaki intihar ağır cezalık oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 11:32

Koğuştaki intihar ağır cezalık oldu

Haberin Devamı

Ali Ekber ŞEN/ OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesi'ndeki T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 'tuvalet penceresine kendini asarak yaşamına son verdiği' bilgisi ile kayıtlara geçen Kurtuluş Kılıç'ı (30) 'intihara yönlendirdiği' iddia edilen 3 sanık hakkında görevsizlik kararı veren mahkeme, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. 3 sanık ilk iddianamede 10'ar yıl hapis istemiyle yargılanırken, şimdi 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanacak.
Mersin'de oturan, hırsızlık suçundan hükümlü ve psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen Kurtuluş Kılıç'ın, 16 Ocak 2015'te Toprakkale İlçesi'ndeki T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cesedi bulundu. Yürütülen soruşturmada 'psikolojik sorunları olduğu, bu nedenle koğuş tuvaletine kendini asarak intihar ettiği, ölümünde şahıs dışında kimsenin kusuru bulunmadığı gibi, kamu adına takibi gerekecek herhangi bir suç veya suç unsuru bulunmadığı' belirtildi. Kılıç'ın otopsi raporunda 'ellerinin arkadan bağlı olduğunun' yazılı olduğunu gören ablası Nurhayat Şeremet (33) ise kardeşinin gerçek ölüm nedeninin ortaya çıkarılması için araştırmalar yapıp, suç duyurusunda bulundu.
İHBAR MEKTUBU İLE AYDINLANDI
Savcılık soruşturma başlatırken, Kurtuluş Kılıç ile aynı koğuşunda kalan Murat Erol, tahliye olunca olayın nasıl olduğuna dair ihbar mektubu gönderdi. Kurtuluş Kılıç ile aynı koğuşta kalan Erkan Ateş (45), Kemal Altunboğa (31) ve Atahan Ali Adalı (29) arasında husumet oluştuğunu, bu üç kişinin akli dengesi bozuk olan Kılıç'ı intihara sürüklediklerini öne süren Erol, olayın nasıl gerçekleştiğini de mektubunda tüm detaylarıyla anlattı. Erol,  Atahan Ali Adalı ile kurduğu arkadaşlığa bağlı olarak Adalı'nın kendisine olayı anlattığını, ancak aralarının sonradan bozulmasıyla ihbarda bulunduğunu da belirtti. Cumhuriyet Savcısı, halen çeşitli suçlardan 3 ayrı cezaevinde bulunan hükümlüler Erkan Ateş, Kemal Altunboğa ve Atahan Ali Adalı hakkında 'Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi' suçundan Osmaniye 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Kılıç'ın elleri ayakları ve boğazının 3 ayrı iple bağladıktan sonra 'domuz bağı' şekline getirilip, ipin bir ucunun da pencere kancasına bağlandığı, Kılıç'ın da ters çevrilen su kovasının üzerine çıkarak intihar ettiği vurgulanan iddianamede, suçlamaları kabul etmeyen 3 şüpheli hakkında 10'ar yıl ağır hapis cezası istendi.
'GÖREV VE YETKİ AĞIR CEZANIN'
Osmaniye 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi, 5'nci duruşmada görevsizlik kararı verdi. Dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderen mahkeme görevsizlik kararının gerekçesinde, sanıkların eyleminin TCK'nın 82/1-a maddesi kapsamındaki 'tasarlayarak kasten öldürme' suçunu oluşturabileceği, bu suçla ilgili yargılama yapma görev ve yetkisinin de Ağır Ceza Mahkemelerine ait olmasını gösterdi.  
Bu kararla 3 sanık, 'Tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanacak.
Mersin'de oturan ve gelişmeleri değerlendiren Kurtuluş Kılıç'ın ablası Nurhayat Şeremet, adaletin er geç tecelli etmesini beklediklerini, kardeşini asarak ölümüne neden olan ve intihar süsü veren sanıkların en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!