Kılıç: Irak ile ticaret artmalı

Güncelleme Tarihi:

Kılıç: Irak ile ticaret artmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 12:27

Kılıç: Irak ile ticaret artmalı

Haberin Devamı

MERSİN'de Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Irak ve Türkiye arasında yaklaşık 13 milyar dolar olan dış ticaret hacminin artması gerektiğini söyledi.
TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, aynı coğrafyadaki Türkiye ile Irak arasında bir çok ortak nokta bulunduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:
"Irak Türkiye’nin ticaret yaptığı 2’nci ülke konumunda. Onun için dış ticaret hacminin daha da yukarılara çıkarılmasını umut ediyoruz. Önümüzdeki süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek, Irak ve Türkiye’deki işadamlarının yeni işbirliği olanaklarının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz."
Irak’ın sadece Türkiye’nin değil, Mersin için de en önemli dış ticaret partnerlerinden biri olduğunu da kaydeden Kılıç şunları söyledi:
"Mersin’deki bir çok firma Irak ile çok önemli işlere imza atıyor. Bizim için Irak pazarı bu anlamda çok önemli. Bundan sonraki süreçte bu pazardaki payımızın artması için hükümetimiz ile birlikte hareket ederek dış ticaret hacmini yükseltmeye çalışacağız. Bu bağlamda birçok prosedür önümüzü kesmekte. Bu prosedürlerin en azami seviyeye çekilerek, Irak ile iş yapan işadamlarının önünün açılması kaçınılmaz."

MERSİN, (DHA)
(FOTOĞRAFLI) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!