Karakucak güreşleri sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Karakucak güreşleri sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 13:51

Karakucak güreşleri sona erdi

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 ilçede gerçekleştirilen 3’ncü Karakucak Güreşleri, Gözne Yaylası’nda düzenlenen müsabakalarla sona erdi.

Müsabakaya Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, MHP Milletvekili Baki Şimşek, oroslar Belediye Başkanı MHP’li Hamit Tuna, Tarsus Belediye Başkanı MHP’li Şevket Can çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan Başkan Kocamaz, belediyeciliğin yalnızca fiziki hizmetlerden ibaret olmadığını, insanları bir arada tutacak ortak paydalara sahip çıkmanın da belediyeciliğin bir parçası olduğunu ifade etti. Düzenlenen etkinliklerdeki amaçlarının ata sporu olan güreşlerin yeni nesiller tarafından benimsenmesi olduğunu belirten Kocamaz, "Kültürümüze, gelenek, görenek ve örflerimize sahip çıkmalıyız. Peygamber sporu dediğimiz güreşlerimize, ata sporumuza da tüm milli değerlerimize sahip çıktığımız gibi sahip çıkıyoruz. Burası er meydanı. Erler, yiğitler, pehlivanlar burada kol bağlıyorlar ve ata sporumuzu sizlere sunuyorlar. Bugün 3. Geleneksel Karakucak Güreşlerimizin son gün müsabakalarını izledik. Bu güzel etkinliğimizin finalini 30 Ağustos Zafer Bayramımız ile taçlandırıyoruz. Amacımız bu güreşleri tertip ederek yeni nesillerin de bu sporu benimsemesidir" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Karakucak Güreşleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl süreyle Anamur’dan başlayarak, Toroslar’da son buluyor. Er meydanlarında kıran kırana geçen ve gençlerimize örnek olan bu organizasyonda, halkımız ata sporumuzla tanışıyor, bizler de seyir keyfini yaşıyoruz."

Güreşlerin Gözne ayağında pehlivanlar 246 sporcu dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. 13 kategoride güreşen sporculardan dereye girenlere madalyaları ve ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. 96+ başpehlivanlar kategorisinde güreşen Üniversiteler Arası Olimpiyat Şampiyonu ve Gençler Avrupa Şampiyonu M. Sait Bingöl rakiplerini eleyerek birinci, Şakir Bozkurt ikinci oldu. Eren Dursun Turan ve Hüseyin Gündüz ise üçüncülüğü paylaştı.

MERSİN, (DHA)

ME(AP)(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!