Kadın Üreticini Pazarı hayran bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Kadın Üreticini Pazarı hayran bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 18:01

Kadın Üreticini Pazarı hayran bıraktı

Haberin Devamı

MERSİN’de Mezitli Belediyesi’nin önemli projelerinden olan Kadın Üreticini Pazarını AKUT Genel Başkanı Ali Nasuh Mahruki ile ünlü aşçı ve televizyon programı yapımcısı Wilco Van Herpen ziyaret etti.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ali Nasuh Mahruki ve Wilco Van Herpen, üretici kadınlarımızın stantlarını tek tek gezdi. Mersin'e ait yöresel lezzetlerin de bulunduğu pazarda üretici kadınlar Başkan Tarhan, Ali Nasuh Mahruki ve Wilco Van Herpen'e sıkma, börek ve ayran ikram etti. Stantlarda bulunan ürünlerden de alışveriş yapan Wilco Van Herpen "Buradaki her şeyin organik olması çok güzel. Gezerken üretici kadınlar bizlere kendi ürettikleri ürünleri ikram etti. Böyle bir alanın oluşturulması çok güzel bir fikir. Bu güzel alanı bizlerle beraber gezdiği için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a teşekkür ediyorum" dedi.
AKUT Genel Başkanı Ali Nasuh Mahruki ise "İlk defa böyle bir şey görüyorum. Bu bölgede yaşayan kadınların kendi ürettikleri ürünleri bu arada doğrudan sunuyorlar. Aracısız direk satışın olması bence çok güzel. Böyle bir mekanın oluşturulması çok iyi bir fikir. Keşke her bölgede bu tarz alanlar oluşturulsa. Bu güzel projeyi hayata geçirdiği için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Tarhan da, pazarda kadınların kendi ürettikleri el emeği ürünlerini sattığını kaydederek şunları söyledi:
"Kadınlarımız, artık geleceğe daha güvenle bakabiliyorlar. Bundan sonra kadınlarımız bu güvenle daha çok sosyal yaşamda daha çok siyasette daha çok iş dünyasında yer alacaklar. Yarınlarda bizim olduğumuz yerlerde hep kadınlar olacak. Pazarımız açıldığı günden bu yana ilgi görmeye devam ediyor. Ali Nasuh Mahruki ve Wilco Van Herpen Kadın Üretici Pazarımızı ziyaret ettikleri teşekkür ediyorum."

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!