İzol: “Yatırım paketi heyecan verici”

Güncelleme Tarihi:

İzol: “Yatırım paketi heyecan verici”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 13:47

İzol: “Yatırım paketi heyecan verici”

Haberin Devamı


Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı Yatırım Destek Paketi’nin bölge halkını heyecanlandırdığını söyledi.
Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık yatırım yapılacağının Başbakan Yıldırım tarafından açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yapan İzol, “Terörden zarar gören bölgelerde yeniden bir yapılaşma başlıyor. Diyarbakır’a ilk etapta 1,9 milyar TL, Şırnak’a 3,5 milyar TL, Hakkari’ye 2,5 milyar TL, Mardin’e 1,8 milyar TL kaynak aktarılacağı açıklandı. 23 İlde toplam 67 Bin konut yapılacak. Bu bölge halkı için önemli bir gelişme” dedi.
İŞ DÜNYASINDA BÜYÜK SEVİNÇ
Operasyonlar devam ederken GİAF olarak yaptıkları açıklamalarda iş dünyasının bu olaylardan büyük zarar gördüğünü söyleyerek çözüm önerilerini sıraladıklarını hatırlatan İzol, “Yatırım Destek Paketi içerisinde yaptığımız basın açıklamalarında yer alan bazı maddelerin olduğunu görmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. Bölgede yatırım teşvikleri kapsamında yatırım yeri bedava verilecek. İhtiyacı olan fabrikayı devlet yapıp sembolik rakamla kiraya verecek. Makine ve teçhizat alımı için sıfır faizli kredi geliyor. 23 ile her yıl 10 yeni fabrika hedefleniyor. Bunlar bölgede istihdamı arttıracak, iş dünyasını yatırıma teşvik edecek gelişmeler. Özellikle devletin ihtiyaç duyduğu ürünleri bu fabrikalardan alma garantisi vermesi de çok önemli bir teşvik” diye konuştu.

MERSİN, (DHA)
(06.09.2016)(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!