IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 17:07
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU, MERSİN ÜNİVERSİTESİ (MEÜ) SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ'Nİ ZİYARET ETTİ.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni ziyaret etti.
Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretinde, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve rektör yardımcıları Prof. Dr. Hakan Arslan, Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, Genel Sekreter Vedat Güngör ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri yer aldı. Çiftlikköy Kampüsü’ndeki yeni hastanenin 638 yatak kapasiteli yataklı servisler binasının tüm yatak ve tefrişatı için 4,5 milyon TL’lik destek sunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, üniversite yetkilileriyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yataklı servisler binası önünde bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu’na, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile Adana, Nevşehir, Trabzon Ticaret Borsası Başkanları eşlik etti. Burada Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından Hisarcıklıoğlu’na bir doktor önlüğü ve stetoskop hediye edildi. Çamsarı, Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler daha sonra, yataklı servisleri gezerek hastaları ziyaret etti. Heyet son olarak hastane toplantı odasında bir görüşme gerçekleştirdi.
Rektör Prof. Dr. Çamsarı, hastanenin yaklaşık 6 ay önce açıldığını ve taşındıktan sonra bazı sorunlar yaşandığını belirterek, ekonomik anlamda ciddi bir yapılanmaya girdiklerini ve bunun neticesinde son 3 aydır bir yükseliş kaydettiklerini dile getirdi. Şu anda, öğretim üyesi, cihaz ve tefrişat konusunda ciddi bir eksiklik yaşamadıklarını, ara personele duyulan ihtiyacın giderilmesi için de çeşitli temaslar kurduklarını ifade eden Çamsarı, "Bölgedeki bir diğer eksiklik onkoloji hastanesiydi. Burası 2 milyon nüfuslu bir şehir, ama kanser hastanesi kompakt bir şekilde bölgede yok. Şimdi onun da fizibilitesine start verdik. Böylece burası, bir sağlık vadisine dönüşecek, bütün bölgeye hitap edecek şekilde yapılanacak. Personel eksikliğini de giderdiğimizde şu konuda eminiz; burası, Mersin’in güzelliğinin ve çekiciliğinin de verdiği avantajla, bütün bölgeye ve hatta ülke dışına hitap edecek boyutta, güzel bir hastane olacak ve herkes tarafından tercih edilecek" dedi.
Rifat Hisarcıklıoğlu ise kendisini misafir ettiği için Prof. Dr. Çamsarı’ya teşekkür ederek ’insanlığın hayırlısı insanlara faydalı olandır’ prensibiyle çalıştıklarını, böylesi modern bir sağlık tesisine katkı sunmanın kendileri için de mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, binanın eksikliklerinin tamamlanmasına öncülük eden Mersin Ticaret Borsası Abdullah Özdemir, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu’na da teşekkür etti. Üniversitelerin, gençleri hayata hazırlayan bir eğitim kurumu olmalarının yanı sıra ülkenin ve şehrin ekonomik dönüşümüne de öncülük ettiklerinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Üniversiteler olmadan dönüşümü sağlayabilmek mümkün değil. Sayın Rektörümüze, iş dünyasıyla kurdukları diyalogdan dolayı ülkem ve Mersin adına teşekkür ederim. Hocamın bu sıcak yaklaşımının, gerek şehrin ekonomik dönüşümünü hızlandıracağını gerekse Mersin’in ülkeye katkısını daha da artıracağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Hisarcıklıoğlu ziyaretinin sonunda, Rektör Prof. Dr. Çamsarı ve Başhekim Prof. Dr. Nass Duce’ye, orijinal nüshaları Dresden ve Vatikan’da bulunan Dede Korkut hikayelerinin tıpkıbasımı olan 2 ciltlik Dede Korkut kitabı hediye etti.