Gülnar'da Karakucak Güreşleri kıyasıya mücadeleye sahne oldu

Güncelleme Tarihi:

Gülnarda Karakucak Güreşleri kıyasıya mücadeleye sahne oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 13:25

Gülnar'da Karakucak Güreşleri kıyasıya mücadeleye sahne oldu

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen geleneksel Karakucak Güreşleri’nin ikinci gününde Gülnar’da gerçekleşen müsabakalar, kıran kırana mücadelelere sahne oldu.
Gülnar Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen müsabakalar öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Karakucak Güreşleri’ne bu yıl Gülnar İlçesi'ni de ilave ettiklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi olarak, 3 yıldır Mersin’in yaylalarında etkinlikler yaptıklarını anlatan Kocamaz, şunları söyledi: "Bu etkinliklerde 5 gün üst üste ata sporumuz güreşi sizlerle buluşturuyoruz. Müsabakalara Türkiye'nin iftiharı olan milli güreşçilerimiz de katılıyorlar. Bu yıl müsabakalara Gülnar’ı da ilave etmiş olduk. Ata sporumuza, gelenek ve göreneklerimize, milli değerlerimize sahip çıkmamız lazım."

KONSER İPTAL EDİLDİ 
Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Maalesef Türk milletini tarih boyunca haritadan silmek isteyen hainler, bugün de Türkiye’de o kötü düşüncelerini hayata geçirmek için hemen her gün katletmekte ve Türk milletinin üzüntüsüne neden olmaktadır. Türk milleti, bu milletin nasıl bir millet olduğunu, vatana, bayrağa nasıl sahip çıkılması gerektiğini bütün dünyaya göstermiştir. Bizler bayrağımıza, vatanımıza, dilimize, dinimize sahip çıkmak durumunda olduğumuzu kendimize hatırlatmak zorundayız. Aslında bu yayla etkinlikleri akşam da konserlerle devam edecekti. Ancak bu ülkeyi bölmek isteyen hainler, bizleri derin bir acıya boğarak, programımızı değiştirmek zorunda bıraktı. Daha refah, daha huzurlu günlerde sizleri o etkinliler ile buluşturmak istiyoruz."

DERECEYE GİRENLER
Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Karakucak Güreşleri’ne bu yıl Gülnar’ın eklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından er meydanında, 260 sporcu kıyasıya mücadele etti. Eleme müsabakaları sonrasında 96 kilo üzeri başpehlivanlar kategorisinde İsa Göçen birinci olurken, Adem Uzun ikinci oldu. Selim Ercan ve E. Dursun Duran ise üçüncülüğü paylaştı.

MERSİN, (DHA)

ME (AÖ) (27.8.2016, FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!