Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 10:24

Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi gerçekleşti

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Üniversitesi'nde düzenlenen Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi'nde öğrencilere girişimcilik deneyimleri anlatıldı. 
Kariyer Merkezi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 'Kariyerinize bir adım önde başlayın' sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege, Armada Duvar Kağıtları Yönetim Kurulu Başkanı Seyfetullah Işık ve Evdeki Bakıcım Kurucusu Miraç Bal konuşmacı olarak yer aldı. 'Yenilik ve Mersin Girişimcilik Projesi' konusunu ele alan Doç. Dr. İlhan Ege, "Girişimcilikte esas olan farklı olmak, farklılığı yakalamaktır. Bu başarıların yer edinebilmesi için en önemli şeyinde inanç olduğunu söyleyebiliriz. Girişimci olmak istiyorsanız yoğun tempolu bir çalışma hayatına hazır olmalı ve zamanlamayı iyi yapmalısınız. Yenilikleri takip ederek öngörüde bulunmalısınız" dedi.
Seyfetullah Işık ise, 'Bir Girişimcilik Hikayesi' başlıklı konuşmasında, "Sıfırdan başladım her şeye. Beni, başlangıç noktasından buraya getiren en önemli şey ise insanların dikkat etmediği şeylerle ilgilenmem oldu. Yurtdışından ürünler getirip satıyordum. Kimsenin bakmadığı şeyleri getirdim ve onları sattım. İnsanların beynini zorladığı zaman yapamayacağı hiçbir şey yok" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!