Geleceğin Proje Uzmanları Sertifikalarını Aldı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Proje Uzmanları Sertifikalarını Aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 14:00

PROJE UZMANLARINI YETİŞTİRME EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN KURSİYERLER, SERTİFİKALARINI ALDI.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ESOB), ÇKA 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında yer alan iki hafta süreli Geleceğin Proje Uzmanlarını Yetiştirme Eğitimi’ni tamamlayan 35 kursiyere sertifikaları verildi.
Sertifika töreninde konuşan Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, ÇKA’nın 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamındaki ’Geleceğin Proje Uzmanlarını Yetiştirme Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerlere başarı diledi. Dünya ortalamasına bakıldığında yeni açılan işletmelerin ömrünün en fazla üç yıl olduğuna vurgu yapan Dinçer, bunun ana nedeninin kuruluş ve büyüme aşamasında bir iş planının olmaması ile finans akışının iyi yönetilmemesinden kaynaklandığını söyledi. Kaynağa erişmenin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Dinçer, “Bunun için sağlanan fonlardan, kredilerden, fuarlardan haberdar olmak gerekiyor. Bunları sizin iyi öğrenmeniz gerek ki, size başvuran KOBİ’leri ve üyelerinizi en iyi şekilde bu kaynaklara yönlendirebilirsiniz” dedi.
Konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. İki hafta süreli eğitimi başarıyla tamamlayan, büyük çoğunluğu genel sekreter olan 35 kursiyere sertifikaları Başkan Dinçer ile projenin eğitim ayağını yürüten Türkiye Ulusal Ajans eğitmenlerince verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!