Geleceğin aşçıları ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin aşçıları ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 14:10

Geleceğin aşçıları ödülle döndü

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – SELÇUK Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık ve Turizm ve Otel işletmeciliği Programları öğrencileri 16’ncı Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’nden bir altın ve iki bronz madalya ile döndü.
TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirilen yarışmaya öğrenciler öğretim görevlisi Cengiz Urbaş’ın koordinatörlüğünde katıldı. 40 ülkeden toplam 2500 yarışmacının katıldığı yarışmada 70 kategoride yarışan şefler 25’i yabancı 100 jüri üyesi değerlendirdi. Yarışma sonucunda üniversiteler arası balık tabağı kategorisinde Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Ahmet Eren Özdemir altın madalya, Üniversiteler arası ana yemek tabağı kategorisinde aşçılık programı öğrencisi Aylin Ergüden bronz, yılın en iyi üniversitesi ekip Kategorisinde ise yine aşçılık programı öğrencileri Ömer Çınar, Hasan Aşam ve Volkan Aktaş’dan oluşan ekip bronz madalya sahibi oldu.
Geleceğin aşçıları ödülleri ile dönerken bölüm başkanı öğretim görevlisi Kürşad Sayın, mevcut imkanların oldukça yetersiz olmasına rağmen öğrencilerin güçlü rakipleri arasında başarılı olduklarını belirtti.
Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Şeker, yarışmada öğrencilerin başarılı olmasının turizm sektöründe, hem Selçuk Üniversitesi'nin hem de Silifke’nin isminin duyulması açısından da önemli olduğunu ifade ederek,  yarışmalara katılabilmeleri için kendilerinden maddi manevi desteklerini esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!