Ev salçası ve konserve vakti

Güncelleme Tarihi:

Ev salçası ve konserve vakti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 11:06

Ev salçası ve konserve vakti

Haberin Devamı

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA) - YAZ sıcağı sürerken, bir yandan da güneşten yararlanmak üzere kış hazırlıklarının tatlı telaşı yaşanıyor. Kentlerde evleri uygun olanlar ve kırsal kesimde yaşayanlar kullanacakları sebzelerin en ucuz olan bu ayında en çok konserve ve salça yapıyor.
Bu hazırlığı yapanlardan Tarsus İlçesi Kelahmet Mahallesi'nde oturanlar evlerin bahçelerinde kurulan kazanlarda domates konservesi ve salçası için aralıksız çalışıyor. Erkeklerin de eşlerine yardım ettiği konserve yapımında közde kaynayan çay ve kahveler yudumlanırken yapılan sohbetlerle kış hazırlıkları adeta bir şenliğe dönüşüyor. Ev yapımı domates konservelerin sağlık ve güvenle tüketilebilir olduğunu belirten 2 çocuk annesi Neslihan Tong, şöyle dedi:
"Domatesler soğuk su ile şoklandıktan sonra domatesin kabuğunu soyuyoruz. Doğranan domatesleri sterilize ettiğimiz kavanozlara dolduruyoruz. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapıyoruz. Kazanlarda kaynattığımız kavanozları ateşten indirdikten sonra soğuması ve kıvama gelmesi için bir gece dinlendiriyoruz. Doğru yöntemle yapılan konserve sağlıkla ve güvenle tüketilebilir."
Bölgede domates salçası ise güneşte kurutularak yapılıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!