Dünya ticaretinin fotoğrafları sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Dünya ticaretinin fotoğrafları sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 12:54

Dünya ticaretinin fotoğrafları sergilendi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da destek verdiği Korykos 2017 Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın ‘Dünya’da Ticaret’ kategorisinde finale kanal 22 fotoğrafı, sergilendi. MTSO Sanat Galerisi’nde serginin açılışına MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Güneş, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burak Gazi, Mersin Olba Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hulki Muradi ile dernek üyeleri ve davetliler katıldı. 
Serginin açılışında konuşan Dernek Başkanı Muradi, bu tarz uluslararası yarışmaların fotoğraf dernekleri başta olmak üzere derneğin bulunduğu ilin ve ülkenin tanınırlılığını arttırdığını söyledi. Muradi, bu yıl 7’sini düzenledikleri İbrahim Zaman Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ndan edindikleri tecrübeye dayanarak Korykos Antik Kenti isimli yarışmayı düzenlediklerini dile getirdi.
Mersin’de yalnızca fotoğrafçıların değil, geniş bir kesimin bu sanata yatkın olduğuna dikkat çeken Muradi, MTSO gibi kurumlardan aldıkları desteklerle kentin sanata ilgisini tüm dünyaya gösterebildiklerini belirtti. Yarışmanın dünya’da ticaret kategorisine MTSO’nun sponsor olduğunu ifade eden Muradi, "Çünkü konu ticaret ve sanat olunca MTSO mutlaka o işin içinde yer alır" dedi.
Muradi, Mersinli 2 fotoğraf sanatçısının da bu kategoride ödül aldığını kaydetti. Yarışmanın 2018 yılında da yapılması hazırlıklara başladıklarını dile getiren Muradi, "MTSO gibi sanatı destekleyen kurum ve kuruluşların katkılarını bekliyoruz. Gelecek yıl için yarışmamızda bakliyat gibi sektörlere yönelik kategoriler oluşturabiliriz" diye konuştu.
MTSO Genel Sekreteri Dölek ise, yarışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tarz kaliteli ve ciddi organizasyonların içinde yer almaktan onur duyduklarını belirtti. Dölek, gelecek yıl da organizasyonun devamı yapılırsa desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!