Down Kafe 1 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Down Kafe 1 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 12:00

Down Kafe 1 yaşında

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde Down sendromlu çocuklara sosyalleşme ortamı sunan Down Kafe birinci yılını kutladı.
Down Kafe, Mezitli Belediyesi ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Şubesi işbirliğiyle geçen açıldı. Dönüşümlü olarak her gün iki Down sendromlu çocuğun garsonluk yaptığı kafenin açılış yıldönümü nedeniyle kutlama düzenlendi. Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da katıldığı kutlamada pasta kesilirken, özel çocuklar müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.
ÖZGÜVENLERİ ARTTI
Down sendromlulara çeşitli hediyeler veren ve onlarla dans eden Başkan Tarhan, "Bir yıl önce hizmete giren kafede çocuklarımız yiyecek ve içecek servisinde çalışıyorlar. Gelen müşterilere ikramda bulunuyorlar. Çocukların özgüvenleri arttı. Toplumdaki ön yargıyı kırdık onların da bu alanda olabileceklerini ispat ettik" dedi.
HER GÜN GELİYORUM
Down Cafe'yi her gün ziyaret ettiğini dile getiren Tarhan, "Zorunlu bir işim olmadıkça her öğlen buraya geliyorum. Günün sıkıntılarını onlarla birlikte atıyorum. Açıkçası beni Belediye Başkanlığım süresince onlar kadar mutlu eden olmadı. Hepsine gelecekte çok daha güzel ve sağlıklı günler geçirmelerini diliyorum. Ailelerine de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gülhan DEMİRCİ / MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!