Demirci: 200 bin Suriyeli çocuk Türk eğitim sisteminde

Güncelleme Tarihi:

Demirci: 200 bin Suriyeli çocuk Türk eğitim sisteminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 15:03

Demirci: 200 bin Suriyeli çocuk Türk eğitim sisteminde

Haberin Devamı

MERSİN'de bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, 200 bine yakın Suriyeli çocuğun Türkiye'de eğitim gördüğünü söyledi.
Ercan Demirci, Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ile birlikte Geçici Eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenlerin kursunu ziyaret etti. Öğretmenlerle sohbet edip bilgi alan Demirci, Türkiye’de 3 milyona yakın Suriyeli bulunduğunu, ülke nüfusunun yüzde 5'ine karşılık gelen bir kitleyi misafir etmeyi yük olarak değil insani bir sorumluluk olarak gördüklerini söyledi. Bu krizin sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın sorumluluğu ile yönetilebileceğini ifade eden Demirci,  şunları kaydetti:
"Yaklaşık 200 bin dolayındaki çocuk, Türk eğitim sistemi içinde aynı okullarda, aynı sınıflarda nitelikli eğitime ulaşmış durumdalar. 300 bine yakın Suriyeli çocuk da geçici eğitim merkezlerinde, hem Türkçe hem telafi programları, hem de kendi dilleri ve kültürleriyle ilgili eğitim alıyorlar. Bununla beraber toplamda 500 bin çocuğa ulaştık diyebiliriz."
Demirci ve Çiftçi’nin ziyaretlerine, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mükerrem Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Behzat Eğilmez, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Seğmenoğlu eşlik etti.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!