Çilekte ilaç kalıntısı sorununa çözüm aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Çilekte ilaç kalıntısı sorununa çözüm aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 11:43

Çilekte ilaç kalıntısı sorununa çözüm aranıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de üretilen çilekteki ilaç kalıntısı sorununun çözümü için çalışma başlatıldı.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) desteği ile Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan çalışma kapsamında 'Silifke Toprakaltı Projeleri Problemi Ön Değerlendirme Toplantısı' yapıldı. MTSO Başkanı Şerafettin Aşut başkanlığındaki toplantıda özellikle Silifke bölgesinde yoğunlaşan çilek üretiminde kalıntı sorununa çözüm için sektör temsilcilerinin görüşleri alındı.
MTSO Yönetim Kurulu üyesi Enis Gürbüz Hekimoğlu, yaptığı değerlendirmede biberde uyguladıkları solarizasyon projesiyle ciddi bir başarı elde ettiklerini, bu projeyi çilekte de uygulamayı düşündüklerini söyledi. Bu sayede verim artışı sağlanabileceğini ifade eden Hekimoğlu, "Çilekte kalıntı oranını en aza indirerek ihracat kaybının da önüne geçmeyi hedefliyoruz. MTSO olarak amacımız, neler yapabileceğimizi sizlerle değerlendirip, birlikte bir proje başlatmak" dedi.
Toplantıya Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Doç. Dr. Seral Yücel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Kubilay Derin ile Silifke Çilek Üreticileri Birliği Danışmanı M. Yaşar Çalmaşur katıldı.
Çilek üretiminin en yoğun yapıldığı Mersin'in Silifke ilçesinde 20 bin dönüm alanda 80 bin ton dolayında çilek üretilip ihracatı da yapılıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!