Büyükşehirden okula destek

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden okula destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 15:29

Büyükşehirden okula destek

Haberin Devamı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak kent merkezine gelen Mut ilçesinin Bozdoğan Mahallesi’nde yaşan 38 öğrenci, müzeleri gezerek Atatürk Evi’ni ziyaret etti.
Mut merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bozdoğan Mahallesi’ndeki ilkokulun öğretmenlerinden Özlem Genç, bir internet sitesine okulun ihtiyaçlarını yazıp yardım istedi. 14 ayrı maddede yazılan ihtiyaç listesinin internet sitesinde yer almasının ardından haber, sosyal medyada da geniş yer buldu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Bozdoğan İlkokulu’nda görev yapan öğretmen ve öğrencileri kent merkezine davet ederek, Mersin’i gezdirdi.Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Mut Bozdoğan’dan alınan öğrenciler, Erdemli Kızkalesi, Mersin Deniz Müzesi, Atatürk Evi ve Arkeoloji Müzesi’ni gezerek eğlenceli bir gün geçirme fırsatı buldular. Bazı öğrenciler Erdemli Kızkalesi ziyaretinde ilk defa deniz gördü.
Geziye katılan öğretmenlere Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Mesleki Eğitim Atölyesi’nde yapılan çantalar hediye edilirken, öğrencilere ise kırtasiye yardımı yapıldı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve özel okullardan da üç derslikli 38 öğrencili Bozdoğan İlkokulu’na maddi yardımın yanı sıra koliler dolusu oyuncak ve kitap geldi.

MERSİN, (DHA)
AŞ(YB)(25.03.2016)(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!