Belediye Ekmek Fabrikası çalışanları Avrupa’da

Güncelleme Tarihi:

Belediye Ekmek Fabrikası çalışanları Avrupa’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 10:44

Belediye Ekmek Fabrikası çalışanları Avrupa’da

Haberin Devamı

TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’de Tarsus Belediye Ekmek Fabrikası yetkilileri, BAKESUS projesi kapsamında İtalya’da incelemelere katıldı.
T.C. AB Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan ve Avrupa Komisyonunca hibe desteği alan Fırıncılık Sektöründe Sürdürülebilir ve Hijyenik Üretim İçin İyi Uygulamalar Değişimi (Sustainable and hygienic production on the bakery sector trough good exchange of practices- BakeSus) adlı projenin 4’ncü ve son uluslararası toplantısı İtalya’nın Perugia kentinde gerçekleştirildi.
Toplantıya Confederazione Italiana Agricoltori Regione Umbria (CIA) isimli konfederasyonda gerçekleşen toplantıya, Tarsus Belediyesinden Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Serdar Akkoç, proje koordintörü Hakan Kumdereli, Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. H. İbrahim Ekiz, Bölüm Araştırma Görevlisi Gülden Gökşen, İspanya ortağı Valencia'da faaliyet gösteren Betelgeux Şirketi temsilcileri Carmen Donet ve Fernando Lorenzo, İtalya ortağı proje sorumluları Massimo Canalicchio ve Andrea Palomba, Çek Cumhuriyeti ortağı Prag’ta faaliyet gösteren Food Research Institute (VUUP) isimli araştırma merkezinin çalışanları Jakub Škába ve Marian Urban katıldı.
Proje kapsamında bu zamana kadar fırın ve pastane gibi unlu mamuller sektörü için üretimde kalite yönetimi, iyi çevre ve hijyen uygulamaları konularında eğitim metodolojileri oluşturuldu. Hazırlanan BakeSus temel ve eğitici eğitim materyallerinin Mersin Üniversitesi ve Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda Ağustos ayında uygulanmasına karar verildi. Tarsus Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına eğitimler interaktif olarak verilerek, projenin web sitesindeki platformdan uygulanabilirliği sağlanacak. Proje toplantısı kapsamında Sapori Üniversitesi de edildi. Fırıncılık ürünleri ve yöresel ekmek çeşitleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Üniversite mutfağında özel şefler tarafından hazırlanan yöresel fırıncılık ürünleri, duyusal olarak değerlendirildi.
Toplantı sonunda katılımcılar tarafından izleme ve değerlendirme raporu dolduruldu. Ortaklar toplantı ve ziyaretlerden memnun olduklarını belirterek toplantıya ev sahipliği yapan Massimo Canalicchio ve Andrea Palomba’ya teşekkür etti ve ziyaret karşılıklı iyi dileklerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!