Başkan Genç, İkinci Kadın Sığınma Evini De Tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Genç, İkinci Kadın Sığınma Evini De Tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 10:29

YENİŞEHİR BELEDİYESİ, İKİNCİ KADIN SIĞINMA EVİNİ DE TAMAMLADI. KADIN REHABİLİTASYON MERKEZİ ŞEKLİNDE TASARLANAN 3 KATLI YENİ KADIN SIĞINMA EVİNDE37 KİŞİNİN KALACAĞI TEK KİŞİLİK, İKİ VE ÜÇ KİŞİLİK KONAKLAMA ODALARI BULUNUYOR.

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mersin’in ilk kadın sığınma evini yapıp teslim etmelerinin ardından, ikincisini de bitirerek hizmete hazır hale getirdiklerini belirterek, bu ay içinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne tahsis edeceklerini bildirdi.
Yenişehir Belediyesi, birincisini tamamlayıp teslim ettiği kadın sığınma evine bir yenisini daha ekledi. Başkan Genç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu dönem için söz verdikleri projeleri unutmadıklarını ve bir bir hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Önlerine koydukları 30 projeden biri olan kadın sığınma evini bitirdiklerini dile getiren Genç, belediyenin Kasım ayı meclis toplantısında alınacak kararla sığınma evini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne tahsis edeceklerini ifade etti. Genç, “Bu sığınma evini biz de çalıştırabiliriz ama çok sorunlu bir iş. Biliyorsunuz oraya hep sorunlu insanlar gelecek, onların güvenliği söz konusu, bakımı, rehabilitasyonu söz konusu. Onun için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne tahsis ediyoruz. Onlar Bakanlık olarak başvurularını yaptılar, biz de Kasım ayı meclisinde bu yönde karar alacağız” dedi.
“BURAYI KADIN REHABİLİTASYON MERKEZİ ŞEKLİNDE PLANLADIK”
Bu sığınma evini kadın rehabilitasyon merkezi şeklinde planladıklarını vurgulayan Genç, 2 bin 250 metrekare arsa üzerine yapılan 3 katlı kadın sığınma evinin, 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olduğu bilgisini verdi. Sığınma evinde, bodrum katta teknik mahaller, sığınak ve iç bahçe bulunduğunu anlatan Genç, “Diğer katlarda 37 kişinin kalacağı tek kişilik, iki ve üç kişilik konaklama odaları bulunmaktadır. Ayrıca, gezilebilir teras alanları, yemekhane, iş uğraş atölyeleri, yönetim ofisleri ve görüşme odaları, kapalı alan dışında peyzaj alanları, spor etkinliklerinin yapılabileceği alanlar ve açık otoparklar da var. Sığınma evine gelen kadınların meşgul olacakları, sanat öğrenecekleri çeşitli atölyeler de var. Öte yandan, okur-yazar olmayan kadınlar için de okuma-yazma kursları olacak. Buradan çıktıkları zaman ayakları üzerinde durabilecek durumda olmaları gerekir. O şekilde bir yer hazırladık. Çok iyi bir sığınma evi yaptığımızı zannediyoruz” diye konuştu.
“BU BİZİM YAPTIĞIMIZ İKİNCİ SIĞINMA EVİ”
“Bu bizim yaptığımız ikinci sığınma evidir. Mersin’de ilk kadın sığınma evini biz yapmıştık” diyen Genç, kadınlara yönelik şiddetin dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de ciddi bir toplumsal sorun olduğunun altını çizdi. Genç, “İnsanlık hakkı ihlali olan erkek şiddeti, kadın sığınma evlerinin ne kadar gerekli olduğunun önemini günümüze taşımıştır. Amacımız, şiddete maruz kalan, çaresiz kadınlar ve çocuklarının korunmasına ve barınmasına öncülük etmek, uzman kadro eşliğinde rehabilite edilerek, yeni iş becerileri kazandırılıp hayata dahil edilmelerini sağlamaktır. Yenişehir Belediyesi olarak, tamamladığımız ikinci kadın sığınma evi, tahsisin ardından kısa bir süre içersinde hizmete açılacak” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!