Güncelleme Tarihi:
MERSİN, (DHA) - MERSİN Barosu tarafından 'Ceza Muhakemesi Hukuku' semineri düzenlendi.
İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Yenisey ve İstanbul Barosu'nda Yrd. Doç. Dr. Salih Oktar'ın sunumuyla Baro Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde, KHK'larla değişen CMK, etkin soruşturma ve savunma hakkı konusunda avukatlar bilgilendirildi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Başkanı Ali Er, sürekli değişen yasalar karşısında meslektaşlarının bilgilerini yenilemelerini ve mesleki gelişimlerini sağlamak için baronun yoğun eğitimler ve seminerler düzenlediğini belirterek, "Geleceğe başarılı avukatlar yetiştirmek de baromuzun en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Bu anlamda baromuzda devam eden eğitim seferberliği, meslektaşlarımızın mesleki gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.
Prof. Dr. Yenisey sunumunda, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yer alan soruşturma evresinin aşamalarını anlatarak, şüphe, beyan delilleri, belirti delilleri, iddianame oluşturma, vicdani kanaat konusunu CMK Yasası'ndan örnekler vererek anlattı. Prof. Dr. Durmuş Tezcan ve Yrd. Doç. Dr. Salih Oktar ise sunumunda, OHAL döneminde çıkan KHK'larla değişen 5272 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan usul değişiklikleri hakkında bilgiler vererek, OHAL koşulları kapsamında müdafi sayısının sınırlandırılması, ifade alma sırasındaki soruşturma ve kovuşturmalar hakkındaki kararlar, müdafinin gözaltındaki veya tutuklu olan şüphelilerle görüştürülmesinin yasal kuralları, istisnaları ile AİHM'nin bu konudaki uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Seminer sonunda sunum yapan katılımcılara günün anısına teşekkür ederek plaket verildi.
FOTOĞRAFLI