Atar: Kesintiler yaşamı olumsuz etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Atar: Kesintiler yaşamı olumsuz etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 15:34

Atar: Kesintiler yaşamı olumsuz etkiliyor

Haberin Devamı

MERSİN'de Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Şube Başkanı Seyfettin Atar, uzun süreli elektrik kesintilerinin, hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.
EMO Başkanı Atar, son günlerde çok sık ve uzun süreli elektrik kesintisi yaşandığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
"Nispeten rahat koşullarda dahi karşı karşıya kaldığımız elektrik kesintileri hava şartlarının değişmesi ile beraber en temel yaşamsal ihtiyaçların bile karşılanamadığı sıklığa ve uzunluğa ulaşmıştır. Ne yazık ki yaşanan bu kesintiler temel ihtiyaç olan su dağıtım şebekesinde bile aksamalara neden olmuştur."
Bölgenin elektrik dağıtım sistemi işletme hakkının özelleştirme sonrası EnerjiSA şirketine devredildiğini ifade eden Atar, şöyle devam etti:
Şirket 2013 yılının son çeyreğinden itibaren bölgemizde hizmet vermektedir. Ancak şirket yaptığı hatalı uygulamalar neticesinde ne yazık ki kesinti sıklığında ve sürelerinde özelleştirme öncesi dönemden çok daha olumsuz bir tablo ortaya koyarak, gün ve gün geçmişi aratır hale gelmiştir.. EnerjiSA Şirketi'nin kısa ve uzun vadede olmak üzere enerji dağıtım sektörünün tüm öğelerini kapsayacak şekilde gerekli tedbirleri bir an önce alması ve hayata geçirmesi gerekmektedir."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!