Arbella'dan çocuklara özel ürünler

Güncelleme Tarihi:

Arbelladan çocuklara özel ürünler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 12:38

Arbella'dan çocuklara özel ürünler

Haberin Devamı

MERSİN’de kurulu Arbella Makarna'nın yönetim kurulu üyesi Gülçin Arslan Hazar, çocuklu aileler için özel ürünler ürettiklerini söyledi. 

Arbella Makarna'nın çocukların doğru beslenmesine katkı sunarken, farklı şekil ve ölçülerdeki makarnalarla 'ruhsal beslenmelerine' de yardımcı olduğunu anlatan Hazar, "Günümüz şartlarında çocuklarla beraber geçirilen zamanlarımız az. Makarna ile çocuklarımızı sağlıklı beslerken eğlenceli ortak paylaşımlarımız da olabilir. Bu paylaşımlar sırasında onların matematik ve el becerilerine, dil gelişimlerine de katkı sunabiliriz. Gerekli malzemeleri listelemek, miktarları ayarlamak, tarife göre sırasıyla malzemeleri harmanlamak planlama ve organizasyon becerilerini geliştirmeye de katkı sunmaktadır" dedi.
Çocukların, zihinsel ve bedensel olarak gelişmek için ekstra enerjiye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Hazar, gerekli seviyede karbonhidrat alınmaz ise kan-beyin bariyeri denen bariyerden enerji geçişinin yavaşladığını, bunun sonucunda çocuklarda odaklanma ve konsantrasyonda güçlük yaşandığının altını çizdi. 

MERSİN, (DHA)
ME(AŞ/ )(05.04.2016),(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!