Aratos Felsefe Okulu’nda yılın son dersi

Güncelleme Tarihi:

Aratos Felsefe Okulu’nda yılın son dersi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 11:16

Aratos Felsefe Okulu’nda yılın son dersi

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus İlçesi’ndeki Aratos Felsefe Okulu’nda 5’nci dönemin son dersi yapıldı. Geçen yıl ekim ayında başlayan ve 6 ay süresince 15 günlük periyotlarla ders verilen Aratos Felsefe Okulu geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Doç.Dr.Murat Durukan’ın verdiği son dersle 5'inci dönemi kapattı. Durukan, son derste öğrencilere 'Tarsus Mersin Arasında Kayıp Yerleşimler' başlıklı sunum yaptı. Son derste yıl boyunca katılım gösteren öğrencilere katılım ve teşekkür belgesi verildi.
Aratos Felsefe Okulu, 2004 yılında yayın hayatına başlayan ve 13 yıldır düzenli olarak çıkan Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi bünyesinde açılıyor. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Aratos dergisi geçtiğimiz yıl kurumsallaşarak Aratos Kültür Sanat Evi’ne dönüştü. Aratos Felsefe Okulu ise derslerinin tamamlayıp bu yıl için başarı ile 5'inci dönemi tamamladı. Ders yılı boyunca katkıda bulunan tüm değerli hocalarımıza ve katılımcı öğrencilere yürekten teşekkür ediyoruz. Aratos Felsefe Okulu, geçen yıl oldukça ilgi gördü. Bu dönem yeni deneyimlerle yolumuza devam edeceğiz. Aratos Felsefe Okulu’nda Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Edebiyat, resim, heykel, mimarlık, müzik, çevre ve tıp gibi branşlarında kurslar verilmektedir. Bu dersler, Mersin, Çukurova, Ahi Evran, Toros ve 9 Eylül Üniversitesi’nden hocalar tarafından 6 ay boyunca 16 ders halinde verildi."

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)
TD(AŞ/EŞ)(27.04.2016)(FOTOĞRAFLI)

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!