Anamur'da dikkat dağınıklığını ölçen danışmanlık merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Anamurda dikkat dağınıklığını ölçen danışmanlık merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 14:31

Anamur'da dikkat dağınıklığını ölçen danışmanlık merkezi açıldı

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Anamur İlçesi’nde belediye eğitim çağındaki 0-18 yaş aralığındaki öğrencilerin dikkat dağınıklığını ölçen danışmanlık merkezini hizmete açtı.
Çağın en büyük sorunlarından olan dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, unutkanlık, stres kaygı, sınav kaygısı, hiperaktivite, başta olmak üzere birçok sorun hakkında danışmanlık hizmeti verilecek merkez Muşurup Sokağı’nda açıldı. 
Açılışta konuşan Uzman Psikolog Sevgi Nar, danışma merkezi ile ebeveynlerin çocuklarını daha iyi tanıyarak ve asıl terapiyi anne babalarla gerçekleştireceklerini söyledi. Bu yöntemle eğitim yaşamlarında daha etkili sonuçlar alacaklarına belirten Nar, "Amacımız, çocuklarımızı eğitim dönemine gelişimleri tamamlanmış bir şekilde hazırlamak, eğitim dönemine başlayan çocuklarımızın sıkıntılarına müdahale etmek ve gelecekteki hayatını en kaliteli bir şekilde geçirmesini sağlamak" dedi.  
Belediye Başkanı Mehmet Türe de, proje üzerinde 4 aydan bu yana çalıştıklarını ifade ederek, öğrencilerin dikkat dağınıklığını ölçen ve buna göre eğitimdeki başarılarını arttıracak yöntemlerin belirleneceği bir danışmanlık merkezi olduğunu dile getirdi.
PDR Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Adem Şat, merkezin, Diko-Ges Metodu, özellikle dikkat eksiliği, hiperaktivite bozukluğu, özgül öğrenme güçlükleri, okul çağı uyum problemleri, öfke dürtü kontrol bozukluğu, unutkanlık, tembellik gibi birçok okul çağı problemlerine ilişkin etkin çözüm sunduğunu kaydetti
Konuşmaların ardından açılışı yapılan merkez, iki uzman psikolog bir büro personeli ile haftanın 6 günü hizmet verecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!