Anamur’a yeni otogar

Güncelleme Tarihi:

Anamur’a yeni otogar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 10:50

Anamur’a yeni otogar

Haberin Devamı

MERSİN'in Anamur İlçesi’nde, Büyükşehir ve Anamur Belediyesi işbirliği ile Yeni Otogar için hazırlıklar başlandı. Yeni Otogar Projesi için D-400 Karayolu Dragon yanındaki yaklaşık 10 dönüm arazide zemin düzenleme çalışması yapılıyor.
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur’un yeni ve daha modern bir otogara ihtiyacı olduğunu ve bunu Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledti. Başkan Türe, ihalesi yapılan Yeni Otogar'ın 400 günde tamamlanacağını kaydetti.
OTOGAR BÜNYESİNDE NELER VAR?
20 otobüs peronu, 40 araç otopark yeri, 12 otobüs kapasiteli teknik servis alanı, 10 şehir içi otobüs durağı olacak olan Otogarın bodrum katında berber, bayan kuaför, bay, bayan ve engelli tuvaleti, bay-bayan mescit ve abdesthane, sağlık odası, polis ve zabıta, güvenlik odaları, taksi yazıhanesi, şoför dinlenme odaları yer alacak.  Ayrıca, malzeme deposu, sığınak, 60 araçlık kapalı otopark, teknik odalar, tamirhane, yıkama ve yağlama alanı olacak. Zemin katında ise 14  yazıhane, bekleme salonu, danışma-güvenlik odası, kafeterya, restaurant, mutfak, bay, bayan ve engelli tuvaleti, büfe, market, hediyelik eşya ve yöresel ürünler satış alanı bulunacak. 3’ncü katında yazı işleri, personel ve muhasebe odaları, bay, bayan ve engeli tuvaleti, mutfak, çay ocağı, sekreter ve müdür odası, toplantı salonu, vezne, amir odası, santral odası olacak.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!