Akdeniz'in incisi Mersin bayramı tatiline hazır

Güncelleme Tarihi:

Akdenizin incisi Mersin bayramı tatiline hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 11:02

Akdeniz'in incisi Mersin bayramı tatiline hazır

Haberin Devamı

AKDENİZ'in incisi olarak nitelendiren Mersin, Kurban bayramı tatilinde konuk edeceği turistleri bekliyor.
Tarihi ve eşsiz doğası ile adından söz ettiren, UNESCO dünya miras geçici listesinde yer alan Kızkalesi gibi turizm merkezleri ile yıldızı parlayan kentte, her bütçeye hitap eden otel, motel ve pansiyonlar turistleri ağırlıyor. 321 kilometrelik sahil şeridine sahip olan kentteki turizm işletmecileri de, bayram tatilinin 9 gün olarak belirlenmesini umut ederek hazırlıklarını tamamladı. Çoğunluğu sahil kesiminde olmak üzere kent genelinde 24 bin 14 yatak kapasitesi bulunurken, tursitler 70 liradan 500 liraya kadar ücretlendirilen pansiyon ve otellerde konaklama şansı buluyor. Özellikle Erdemli ve Silifke ilçeleri turistlere doğa ve denizle iç içe bir tatil sunarken, Susanoğlu ve Kapızlı plajlarının yaklaşık 12 kilometrelik kesintisiz bir sahil şeridine sahip olması da turistler açısından tercih sebebi olarak görülüyor. Özellikle Erdemli İlçesinde bulunan, her yıl yerli ve yabancı turistleri sahillerinde ağırlayan UNESCO dünya miras geçici listesindeki Kızkalesi, mavi bayraklı plajları ile dikkat çekiyor. Su sporlarından doğa gezilerine kadar geniş yelpazede aktivite imkanı sunan turizmciler, otel ve restaurantlarda sundukları menüleri ile de turistlere yöresel lezzetleri tatma imkanı veriyor. Otel ve pansiyonların yanısıra mecaracı turistlerin de düşünüldüğü kentte kamp yapmak isteyenlere de imkan sağlanıyor. Ormanda kamp yapmak isteyenler Yeşilovacık ve Erdemli Çamlığı'na giderken, sahilde kamp atmak isteyenler ise Kocahasanlı Plajı, Kumkuyu, Taşucu ve Tisan'ı tercih ediyor.
HER BÜTÇEYE UYGUN TATİL
Müşterinin talebine göre her bütçeye uygun otel ve pansiyonların bölgede mevcut olduğunu ifade eden Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, "Turistik konaklama merkezlerimiz her geçen gün kendilerini yenilemekte ve kaliteli hizmet verebilmek için çaba göstermekte. Alt seviyeye uygun tatil imkanı da, üst seviyeye uygun tatil imkanı da var Mersin'de. 70-100 TL'den başlayıp 500 TL'ye kadar ücretlendirilen otel ve pansiyonlarımız hizmet vermekte. Tatil planları yapan misafirlerimiz kesesine uygun olan tercihi yapıp, gönül rahatlığı ile tatillerini yapabilirler. Sahil kesiminde oldukça yoğun kapasitede yatak sayısına sahibiz. Her geçen gün yatak sayımız artıyor. Yeni pansiyonlar, moteller, oteller ve günü birlik daireler hizmete sunuluyor" dedi.
AKDENİZ'İN EN GÖZDE KOYLARI
Mersin'in eşsiz bir doğaya sahip olduğunu belirten Demir, "Mersin'deki koylar ve turistik zenginlikler Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Bakın bir Kızkalesi. Bırakın Türkiye'yi, bu tarihi zenginlik dünyanın neresinde olursa olsun, orası turizm patlaması yapar. Ancak gelin görün ki malesef kullanamıyoruz bu fırsatı. Deniz anlamında, Akdeniz'in en gözde koyları Mersin'de mevcut. Tek sıkıntı tanıtımını çok iyi yapamıyoruz. Ben iddia ediyorum. Mersin'deki tarihi ve turistik zenginlik hiçbir yerde yok. Bu bile bayram tatili için Mersin'in tercih edilmesi için bir sebep" diye konuştu.
Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ise "Kızkalesi sahilleri Türkiye'nin en güvenli sahillerindendir. Türkiye'de yüzme bilmeyen kim varsa gelsin Kızkalesi'nde yüzmesini öğrensin. Denizimiz 1 santimden başlıyor, 100 metre gidiyorsun deniz boy seviyesine geliyor. 1 yaşındaki çocuklar denizin içinde oturuyor, isteyen rahatlıkla yüzüyor. Bizim denizimizde hem oturulacak yer var hem yüzülecek derinlikte yerler var. Tarihi eserler ile muhteşem deniz bir arada. Bu bayramda herkesi Kızkalesi'ne bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA)
İM ( /EŞ) (25.08.2016, FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!