Seçer: Mersin’de kardeşliği, huzuru tesis ettik

Güncelleme Tarihi:

Seçer: Mersin’de kardeşliği, huzuru tesis ettik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2024 13:20

Seçer: Mersin’de kardeşliği, huzuru tesis ettik

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 5 yıldır kardeşliği, huzuru, birliği, beraberliği, tesis ederek, insanların yüzünü güldürdüklerini, kendilerine olan güvenini arttırarak, iyi hissetmelerini sağladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer eşi Meral Seçer ile birlikte Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Esenli Üzüm Şenliği’ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında, insan sevgisinin öneminden söz ederek başlayan Başkan Seçer, özünde asaletli kişilerin insanları birbirinden ayrı görmeyip tepeden bakmayacağını, onların kalbine girecek davranışlar sergileyeceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiği 2019 yılında Mersin’de böyle bir dönemi başlatacaklarını söylediklerini hatırlatan Seçer, “İşte o dönem bu anlayışla başladı. 5 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi ya da Başkanı yol, tarımsal destekler yaptı, sosyal politikalar uyguladı. Hepsini bir kenara koyun. Bana ‘Başkan 5 yıldır yaptığın ne ile övünüyorsun?’ diye sorarsanız, kardeşliği, huzuru, birliği ve beraberliği, tesis ettik, insanların yüzünü güldürdük, kendine güvenini artırdık, kendini iyi hissetmesini sağladık, cevabım bu olur” dedi. Türkiye’yi sevdiklerini ve hiç kimsenin ülke sevgisinin ölçülemeyeceğini dile getiren Seçer, “Hiç kimsenin insan sevgisi de bizden fazla değildir. Bunu test edecek bir makine yok. Ama bakın Atatürk'ün şu veciz sözü vardır; ‘Vatanını, milletini en çok vazifesini en iyi yapandır’ Biz de vazifemizi en iyi şekilde yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükşehir olarak üreticilerin yaşadığı Akdeniz Meyve Sineği sorununa karşı mücadeleye katkı yapacaklarını da sözlerine ekleyen Seçer şunları kaydetti:

“Günümüzün bir sorunu var, Akdeniz Meyve Sineği. Biz de tarıma katkı yapalım Belediye olarak. Bununla mücadele yapalım. Birçok meyveyi Akdeniz Meyve Sineği vurdu. Şimdi insanlar ‘Bir dahaki yılın ürününü nasıl yetiştireceğim’ diye kara kara düşünüyor. En azından narenciye dönemine şimdiden mücadeleye destek olalım. Büyükşehir olarak özellikle küçük narenciye üreticilerine Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili mücadelede katkı yapacağız.”

Haberin Devamı

Büyükşehir olarak önümüzdeki sürecin önemli projelerinden biri olan ‘Köyümüz Atölye’ projesi hakkında da katılımcılara bilgi veren Seçer, “Bölgede, köyde, o köyün maruf olan, en çok yetiştirilen, memleketçe bilinen ürünü ne ise onun üretiminden paketlenmesine, coğrafi işaretine, uluslararası pazara sunulmasına kadar üreticilerimizle bu konuda iş birliği yapacağız. Diğeri de sulama kooperatiflerine güneş enerji santrali kurmaları durumunda proje desteği. Bu da önemsediğimiz projelerden bir tanesi. Tarım önemli, üretim önemli. İnsanlık için, gelecek nesillerin sağlıklı olması, yaşamımızın devam etmesi, ekonomimiz ve her şeyimiz için önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır, Akdeniz Belediyesi Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz ve Esenli Mahallesi Muhtarı Feyyaz Görgülü’nün de birer konuşma yaptığı 3. Esenli Üzüm Şenliği’nde Başkan Seçer, En İyi Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması’nda 1. olan Osman Budaklı isimli üreticiye ödülü teslim etti.

Şenlikte daha sonra Mersin Sanat ve Spor Akademisi tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!