Güncelleme Tarihi:
MERSİN, (DHA) - MERSİN Üniversitesi Koordinatörlüğünde ve paydaş kurumların desteğiyle, Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında yürütülen 'Fırıncılık Sektöründe Sürdürülebilir ve Hijyenik Üretim İçin İyi Uygulamalar Projesi'nin final toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. İbrahim Ekiz, proje ekibinden Arş. Gör. Gülden Gökşen ve paydaş kurum temsilcileri katıldı.
Ekmek ve diğer unlu mamullerin Türkiye için önemli olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Yağcı, "Ekmek ve unlu mamuller konusu, toplumun temel gıda maddesi olması nedeniyle çok önemli. Anadolu’da bereketli topraklarda ilk üretilen şeylerden birisidir ekmek ve bugün temel gıda maddemiz oldu. Düzgün, güzel, temiz ve hijyenik olarak ekmeği üretmemiz gerekiyor. Bu proje de bunu amaçlıyor. Bizler tüketiciler olarak sağlıklı ürünlere ulaşmak istiyoruz. Bu projenin, sektördeki paydaşlar tarafından iyi incelenmesi ve uygulanmasını umuyorum. Başta gıda mühendisliği bölümüne ve hocalarına ve tüm proje paydaşlarına teşekkür ediyor, projenin sonuçlarının verimli olmasını diliyorum" dedi.
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Ekiz ise, İspanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti ortaklığı Tarsus Belediyesi’nin de katkıları ile gerçekleştirilen projede unlu mamul üretiminde kalite yönetimi, iyi çevre ve hijyen konularında eğitim metodolojileri oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek, proje kapsamında, Avrupa ülkelerinde fırıncılık sektörüne yönelik ihtiyaç analizleri yapıldıktan sonra 5 dilde verilmesi planlanan derslerin içerikleri belirlenerek e-öğrenme aracı oluşturulmuştur. Eğitim modüllerimiz ise, projenin web sayfasından izlenebilmektedir. Bu bağlamda, projenin ve sonuçlarının verimli olmasını diliyor, tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Proje görevlisi Arş. Gör. Gülden Gökşen de, kurumsal, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda yürütülen proje ile hijyenik ve çevreye duyarlı projelerini göz önünde bulundurarak bunu fırıncılık ve pastacılık sektörünün ihtiyaçlarına göre uyarlamayı hedeflediklerini söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamit Köksel’in moderatörlüğünde paydaş kurumların temsilcilerinin katıldığı panel düzenlendi.
FOTOĞRAFLI