170 bin lira ile 50 bin liralık altın olan çantayı otobüste unuttu

Güncelleme Tarihi:

170 bin lira ile 50 bin liralık altın olan çantayı otobüste unuttu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 13:36

170 bin lira ile 50 bin liralık altın olan çantayı otobüste unuttu

Haberin Devamı

Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de 74 yaşındaki Senar Işık, engelli oğlu ile bindiği halk otobüsünde, içinde 170 bin 320 lira ile yaklaşık 50 bin lira değerinde ziynet eşyası olan çantasını unuttu. Şoför tarafından kendisine teslim edilen çantayı alan Işık, parayı bankada yaşadığı sorun nedeniyle çektiğini söyledi.
Merkez Yenişehir İlçesi'nde oturan Senar Işık, dün sabah engelli oğluyla birlikte Mehrican Mahallesi'ne gitmek için Büyükşehir Belediyesi'nin halk otobüsüne bindi. Bir süre sonra arızalanan Emrah Gültekin yönetimindeki otobüsten inerek çağırılan diğer otobüse binen Işık, engelli oğlu ile ilgilendiği sırada telaştan çantasını otobüste unuttu. Bindiği yeni otobüste bir süre seyahat ettikten sonra çantası unuttuğunu fark eden Işık, konuyu şoföre bildirdi. Bunun üzerine şoför Gültekin'in Makina İkmal Dairesi'ndeki yetkililere teslim ettiği çantada
170 bin 320 lira ile yaklaşık 50 bin lira değerinde ziynet eşyası olduğu fark edilince durum aynı zamanda polise bildirildi. Ekipler para ce ziynet eşyalarını Siteler Polis Merkezi Amirliği'ne götürülürken, yaşlı kadın ve şoför de polis merkezine çağırıldı.
ÇANTASINA KAVUŞTU
Siteler Polis Merkezi'ne gelen Senar Işık çantasına kavuşurken, otobüs şoförü Emrah Gültekin'e de teşekkür etti. Açıklama yapmaktan kaçınan ve engelli oğlu ve kardeşi ile karakoldan ayrılan Işık'ın paraya bankada yaşadığı sorun nedeniyle çektiğini söylediği öğrenildi.
HARAM YEMEDİM, YEDİRMEM
Çantanın otobüste olduğunu fark ettikten sonra arkadaşının kendisini aradığını ifade eden şoför Emrah Gültekin, "Parayı amirime teslim ettim. Çantaya yolda hiç bakmadım. Amirimizin odasında içinde ne olduğuna baktık. Parayı görünce orada hasta, engelli bir oğlu var, onun için harcayacağını düşündüm. Bunca zamanın birikimi olduğunu düşündüm. Daha önce de böyle unutulan eşyalar oluyordu ama böyle bir şeyle ilk kez karşılaştım. Teyzeyi görüp, parasını teslim almasından dolayı çok mutluyum. En azından huzurluyum. Akşam eve gittiğim zaman rahatlıkla uyuyabilirim. Bugüne kadar aileme haram yedirmedim, bu saatten sonra da yedirmem" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!