Mardin'de rahvan atları yarışı 

Güncelleme Tarihi:

Mardinde rahvan atları yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 17:24

Mardin'de rahvan atları yarışı 

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, (DHA)- MARDİN'de bugün düzenlenen 18'inci Geleneksel Rahvan At Yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Mardin'de 18'incisi düzenlenen yarışlar 7 ayrı kategoride yapılırken, 16 ilden 100'e yakın at ve yarışmacı katıldı. 
Mardin Rahvan Atları Kulübü Başkanı Mehmet Emin Dündar, hava muhalefeti bugün yapılan yarışmanın doğu ve batı bölgelerini birleştirdiğini söyledi. Mardin'de Geleneksel Rahvan At Yarışları Şampiyonası'nın 18'incisinin düzenlendiğini belirten Dündar, "Mardin'de 18'inci yarışmayı yapabildik. Esas yarışımız dündü, fakat hava muhalefeti nedeniyle bugüne erteledik. 15-16 ilden katılım vardı, 100'e yakın sporcu katıldı. Gaziantep'ten Samsun'a kadar, Doğu illerinden Van'dan Erzurum'a kadar katılımcılarımız vardı. Hükümetimizden ricamız bu etkinlikleri desteklemeleridir. Yerel yönetimler bu etkinlikleri finanse etmelidir. Kültürel etkinliklerin sinerjisi çok büyüktür. Tüm insanları bir araya getiriyor. Doğusundan Batısına kadar fikirleri ayrı olsa da atçılık camiasında birleşiyorlar. Bu konuda desteklenmesi ve gelişmesi lazım" dedi.    
Şampiyonanın ağalığını yapan Artukbey Firması Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm, bu geleneksel sporun Doğu ile Batı'yı birleştirmesi acısında çok önemli rol aldığını belirterek, "Yarışmaya Samsun'dan Edirne'den gelen atçılarımız var. Mardin'den ve çevre illerden birleşenler var. Bize bu sosyal sorumluluk projeyi anlattıkları zaman derhal kabul ettik. Çünkü bu tür etkinliklerin Mardin'de yapılmasından gurur duyuyoruz" diye konuştu. 
Yarışma hakemlerinden Ramazan Katırcıoğlu da, yarışların Pazar günü olması gerektiğini ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelendiğini ifade ederek, "Bu yarışmalar Pazar günü yapılıyor normalde ama hava muhalefeti nedeniyle bugün yapıldı. Dün yapılmış olsaydı daha çok katılım olurdu, fakat Pazartesi yapılmasına rağmen katılım bayağı yüksekti" şeklinde konuştu. Koşulan yarış sonrası dereceye giren at ve sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!